HRVATSKA – CIPAR

Popravni ispit Vatrenih u kojem ne smiju ponoviti slabu igru

Na Rujevici ove subote od 18 sati Hrvatska dočekuje Cipar u drugom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Zakuhala se skupina H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo već na samom startu. Hrvatska je izgubila u Sloveniji i tako ostavila malo prostora za nove moguće neuspjehe u borbi za Katar. U subotu Vatreni na Rujevici od 18 sati dočekuju Cipar.

Naš sljedeći protivnik jedan je od onih protiv kojih su tri boda već unaprijed upisana. Cipar je na papiru peta po snazi momčad u našoj skupini, no da nisu lak plijen, dokazali su u srijedu kada su na svom terenu otkinuli dva boda Slovačkoj (0:0).

"Mi smo ih pogledali, oni su u prošlim kvalifikacijama osvojili 10 bodova. Imaju smjenu generacija, novu ekipu stvaraju, a od prvih 11 osam ih je iz ciparske lige, a ona je po UEFA koeficijentu ispred hrvatske lige. Njihova su dva kluba u Ligi prvaka. Mi to moramo jako ozbiljno shvatiti'', poručio je izbornik Dalić.

Hrvatska je veliki favorit i sve osim pobjede bila bi senzacija i prava katastrofa što se tiče naših ambicija za prvo mjesto koje izravno vodi na Svjetsko prvenstvo. Vjerujemo da Vatreni neće dopustiti nikakvo iznenađenje te kako će dobrom igrom isprati neugodan dojam nakon poraza u Ljubljani.

Prije naše utakmice Slovenija gostuje u Rusiji, dok Slovačka kasnije igra protiv Malte.

Dalić najavio promjenu formacije

"Vratit ćemo se mi našem sistemu. Pokušat ćemo sad preko bokova stvoriti višak, protivnik će biti u formaciji 5-4-1 s pokušajima kontre i polukontre, ali mi moramo uzeti veći rizik i postaviti se kao viceprvaci svijeta'', rekao je izbornik Dalić dan uoči utakmice te dodao:

"Očekivao sam dobar rezultat u Sloveniji pa ionako napraviti neke izmjene. Ući ćemo s Budimirom kao centralnim napadačem i dva visoka krilna igrača na bokovima, to je ono što će biti drukčije nego protiv Slovenije."