"AKO TO POGODI, BIT ĆE LAKU NOĆ NGANNOU"

Taktička analiza u MMA školi: Što će ovaj put raditi Miočić, a što Ngannou, čega se Stipe treba paziti

Kao i prije svakog velikog UFC eventa na redu je naša MMA emisija Lucky Punch. U najnovijem izdanju MMA škole Zelg Galešić je fanovima približio što bi se moglo i trebalo događati u meču za titulu između Stipe Miočića i Francisa Ngannoua, koji će se boriti za titulu prvaka teške kategorije. 

Miočić je trenutno aktualni prvak, rekorder po broju osvojenih naslova, te po mnogima najveći teškaš svih vremena. No Ngannou je po mnogima favorit zbog svoje razorne snage udarca. Što Stipe mora napraviti da bi slavio objasnio je Zelg Galešić.

"Miočić mečeve otvara low kickovima, dok Ngannou kada se nađe u stresnoj situaciji uvijek i bez greške baca prednji direkt, zadnji swing i prednji kroše. Miočić to zato dobro eskivira jer zna što će Francis napraviti. Nakon toga hvata nogu, ruši Ngannoua i odvodi ga do žice gdje ga zadržava na tlu, troši veliki dio njegove snage i ne dozvoljava mu da se ustane", objašnjava Zelg Galešić.

"Ngannou će se kad tad ustati jer je jako jak. Najveća opasnost Ngannoua su ravni udarci. Prednja i zadnji overhand, te prednja i zadnji aperkat. S tim udarcima je pogodio Miočića nekoliko puta. No Miočić je sjajan taktičar koji neće dopustiti da ga Ngannou pogodi. On je u zadnjem meču čak šest puta pogađao iz kontre nakon što je isprovocirao direkt Ngannoua, ali nikad taj njegov udarac nije sjeo tamo gdje treba - na bradu. Kada se to dogodi, bit će laku noć Ngannou", objašnjava Zelg i zaključuje.

"Meč treba što duže trajati. Miočić je maratonac, Ngannou je sprinter. Ako meč ode u duboke vode, gotovo uvijek pobjeđuje taktičar, a to je Miočić."