JOŠ SE NISU OHLADILI

Velika frka u utrobi Camp Noua: Podivljali Messi napao čelnike Rakitićeva kluba, skočili svi igrači Barce i Seville

Nakon uzvratne polufinalne utakmice Kupa kralja Barcelone i Seville, došlo je do nemilih scenu u utrobi Camp Noua…

U Španjolskoj se još priča o uzvratnoj utakmici polufinala Kupa kralja između Barcelone i Seville. Katalonci su napravili podvig i nadoknadili poraz do 2:0 iz prve utakmice.

Ili, ako hoćete, Andalužani su sve prosuli; i prednost iz prve utakmice, i jedanaesterac kod rezultata 1:0 za Barcu u 73. minuti, i primili su drugi gol u četvrtoj minuti sudačke nadoknade…

Iza dvostrukog okršaja ostali su repovi koji se još uvijek razvlače. Zaraćene strane još se nisu ohladile. Tenzije su bile jako visoke, bilo je puno prepucavanja i međusobnog provociranja nakon prve utakmice, a i uoči nje. Katalonci su dočekali goste našpanani kao strune. Koliko im je bilo važno najbolje se vidjelo kod proslave golova, posebice drugog.

Messi dugo nije tako strastveno igrao i slavio

Sva izvješća govore da Barca dugo nije odigrala tako dobru utakmicu, a da Lionel Messi dugo nije bio tako strastven. Messijevo dječačko skakanje kod drugog gola sve govori.

Argentinac nije zabio, nije upisao ni asistenciju, ali odigrao je odličnu partiju. Ponajprije tu govorimo o voljnom momentu; borio se kao da mu je zadnje što će napraviti u karijeri. Vidjelo se da mu je jako stalo.

Na terenu je bilo puno trzavica, pa i oštrih startova, a trvenje se nastavilo i nakon utakmice. Gosti su pucali od bijesa, teško su prihvatili poraz, za koji su najviše sami zaslužni. Imali su sve u svojim rukama i sve su prosuli. Rafalnom paljbom udarili su po sucima.

Nije da nemaju neke argumente, ali kada dođete s takvom prednošću na uzvrati i kada vam sudac u takvoj utakmici dosudi jedanaesterac, koji nije bio od onih koji se sude iz helikoptera, onda priča o suđenju ipak izgleda malo deplasirana.

Sukobi u tunelu Camp Noua

Dan nakon utakmice saznalo se da je bilo sukoba i u utrobi stadiona. Predsjednik i sportski direktor Seville Pepe Castro i Monchi sukobili su se Messijem i Pepeom Costom, asistentom u stručnom stožeru Barcelone i velikim Messijevim prijateljem.

Postoje dvije verzije priče. Prema SER Catalunyi, Castro i Monchi stajali su ispred svlačionice. Čini se da su s namjerom čekali domaće igrače koji su se malo duže zadržali na travnjaku, slavili su pobjedu.

„Uvijek pobjeđujete na isti način“, dobacio je Sevillin dvojac Messiju.

„A vi uvijek odlazite kući popišani“, uzvrati je Messi.

Iz Sevilla je stigla bitno drukčija verzija. Prema toj priči, Sevillini predstavnici nisu stajali ispred svlačionice i čekali igrače Barcelone, nego je Messi došao napadno vrišteći. Argentinac je navodno napao Monchija zamjerajući mu što je napadno tražio njegovo isključenje u prvoj utakmici.

Tu je nastala velika svađa, umiješali su se i igrači s obje strane, no na tome se završilo, nije bilo fizičkih sukoba. Navodno.
Monchi je za vrijeme prve utakmice dovikivao treneru Barcelone Ronaldu Koemanu da je plačljivko, jer su se Katalonci žalili na suđenje, a Seville je nakon utakmice objavila provokativni post na društvenim mrežama, s fotografijom Gerarda Piquea koji vuče za dres Kyliana Mbappea.

I jedni i drugi žalili su se na suđenje

Katalonci su dočekali osvetu, uzvratili su Andalužanima puno mjerom nakon uzvratne utakmice. Na službenom profilu objavili su post: „Nogomet je poštovanje. Laku noć!“

Javio se i Carles Puyol koji je ispod posta u kojem je Suso nazvao Pedrija plačljivkom zbog zajedljivih komentara: „Laku noć!“

Suso mu je odgovorio: „Za i vi Carles!?“

Puyol je rekontrirao:

"I što? Za mene uvijek moraš poštovati svoje suigrače, a znati izgubiti jednako je važno kao i znati pobjeđivati. Pedri to nije zaslužio, a u nogometu se sve vraća. Laku noć.“

Licemjerstvo izvire s obje strane. Igrači Barcelone žalili su se na suđenje nakon prve utakmice, a Sevillini nakon druge. I jedini i drugi su se međusobno zbog toga prozivali.

U biti nema nikakve razlike. Kako je to već običaj u nogometu, strane se žale na suđenje samo kada im ne ide u prilog. A kada ide u njihovu korist, onda lukavo šute i ne vide ništa sporno. Hipokrizija na kvadrat. U svim ligama i na svim meridijanima.