POTPUNO LUDILO

Tri borbe za UFC pojas iste večeri: Nepobjedivi prvak Adesanya napada pojas poluteške kategorije

U noći sa subote na nedjelju, 7. ožujka, spektakl iz Las Vegasa na kojem je glavna borba ona između prvaka poluteške kategorije Jana Blachowicza protiv neporaženog prvaka srednje kategorije Israela Adesanye

Blachowicz će u borbi protiv Adesanye pokušati po prvi puta obraniti svoju titulu prvaka poluteške kategorije nakon što je nokautom u drugoj rundi svladao Dominicka Reyesa i time uzeo pojas. Israel Adesanya je pak u 2020. godini dva puta branio pojas srednje kategorije i to protiv Yoela Romera i Paula Coste. Ovoga puta pokušat će postati osmi borac u UFC-ovoj povijesti koji je osvojio titule u dvije različite kategorije.

Ukupno tri borbe za pojas i još dva sjajna meča

U sunaslovnoj borbi, prvakinja ženske pero i bantam kategorije Amanda Nunes, brani pojas pero divizije protiv Megan Anderson. Brazilska prvakinja Nunes iza sebe ima nevjerojatan niz od čak jedanaest pobjeda zaredom. Pojas bantam kategorije osvojila je na UFC-u 200 te ga je obranila pet puta. Anderson je bivša Invicta-ina prvakinja u pero diviziji.

Petr Yan konačno će po prvi puta braniti svoj pojas UFC-ove bantam kategorije. S druge strane oktagona stajat će Aljamain Sterling. Od ostalih mečeva u glavnom dijelu priredbe tu je i okršaj u lakoj kategoriji između Islama Makhacheva i Drewa Dobera, dok će glavni program otvoriti Thiago Santos i Aleksandar Rakić borbom u poluteškoj diviziji.