POČIVAO U MIRU

Tuga u Portugalu: Preminuo vratar njihove rukometne reprezentacije, imao je samo 32 godine!

Nažalost, nije se uspio izvući nakon srčanog udara koji ga je zadesio na treningu.

Alfredo Quintana, vratar rukometne reprezentacije Portugala, preminuo je u 33. godini života.

Nesretni Quintana je u ponedjeljak na treningu svog kluba Porta doživio srčani udar te je prevezen u bolnicu gdje su se liječnici borili za njegov život. Nažalost, nisu ga uspjeli spasiti.

Vijest o njegovoj smrti potvrdio je Porto na svojoj službenoj stranici.

Alfredo Quintana profesionalnu karijeru je započeo 2010. godine u Portu u kojem je odigrao i svoju zadnju utakmicu u životu.

Quintana je već dugi niz godina prvi golman reprezentacije Portugala, a igrao je i na zadnjem Svjetskom prvenstvu u siječnju ove godine. Svojim sjajnim obranama pokazao je da je jedan od najboljih golmana današnjice.

Quintana je bio velika uzdanica Portugala na kvalifikacijskom turniru u Francuskoj gdje Portugal od 12. do 14. ožujka igra protiv Hrvatske, Tunisa i Francuske, a dvije reprezentacije idu u Tokio.

Njegov klub Porto jučer je objavio da više neće igrati u Ligi prvaka zbog njegovog stanja, a nije poznato hoće li Portugal igrati kvalifikacije za Olimpijske igre.

Igrao s hrvatskim rukometašem

Alfredo Quintana u Portu je igrao s Ivanom Sliškovićem, sjajnim hrvatskim šuterom, u nedjelju su se zajedno radovali novoj pobjedi, a danas cijeli klub i rukometni svijet tuguju.