JOŠ DA SU ISPALI...

Eto što ti je VAR: Borussia zabila za pobjedu, a sudac nakon pregleda snimke umjesto gola dodijelio penal za goste

Bila bi to luda priča da je Padeborn uspio na kraju izbaciti Borussiju Dortmund iz kupa nakon što je u sedmoj minuti sudačke nadoknade izborio produžetak.

Borussia Dortmund puno je teže od očekivanog ostvarila plasman u četvrtfinale DFB Pokala. Kod kuće je tek nakon produžetaka eliminirala drugoligaša Paderborn, iako je već nakon 16 minuta vodila 2:0 pogocima Emre Cana (6) i Jadona Sancha (16).

Borussia je bila dominantna i držala sve pod kontrolom idućih 60-ak minuta, no do pogotka nije mogla. Paderborn je u 79. minuti nakon gola Juliana Justvana smanjio na 2:1, a onda smo u sedmoj minuti sudačke nadoknade vidjeli pravi mali kaos.

Nakon jednog prekida u šesnaestercu Borussije nastala je kontra i Haaland je, činilo se, zabio za kraj muka, odnosno 3:1. No prije nego što je krenula kontra, gosti su tražili jedanaesterac zbog Passlackova prekršaja.

Nakon što je sudac pogledao VAR monitor, poništio je pogodak Borussije i istovremeno dosudio kazneni udarac za Padeborn, koji je realizirao Owusu te odveo utakmicu u produžetak.

Nakon manje od pet minuta igre u produžetku Haaland je zabio pogodak i Borussia ovoga puta nije dopustila novi povratak gostiju.