OSTALI NA MILIMETAR DO PROLAZA

Katastrofa Slovenije: Prosuli veliku prednost u ključnoj utakmici, ostali bez čevrtfinala

Susjedi su imali sve u svojim rukama, ali ipak su ostali bez pobjede.

Rukometna reprezentacija Slovenije ostala je bez četvrtfinala u dramatičnom raspletu skupine IV Svjetskog rukometnog prvenstva.

Slovencima je trebala pobjeda protiv Egipta za prolaz, dok su domaćini trebali pobjedu ili remi. Na kraju je završilo 25:25 iako je Slovenija imala i pet golova prednosti.

Na poluvremenu je bilo 12:8 za Sloveniju, a u 35. minuti imali su +5. Međutim, Egipat je serijom 5:0 izjednačio. Ključnim se pokazalo isključenje zbog kojeg su Slovenci zaigrali bez vratara i tako primili tri gola u praznu mrežu.

Egipat je u 49. minuti prvi put poveo (20:19). Slovenija do kraja nije došla do nove prednosti koja bi ih odvela u četvrtfinale i veliki rezultat slavi Egipat.

Sanad (7) i Omar (6) dali su najviše kod Egipćana, a Janc (6) i Zarabec (4) kod Slovenije.

Neposredno prije utakmice slovenski pivot i stup obrane Blaž Blagotinšek odustao je od nastupa zbog bolesti, a pola momčadi Slovenije imalo je želučane tegobe.

Drugog četvrtfinalista iz ove skupine dat će izravni obračun Švedske i Rusije.

U istom terminu Norveška je pobijedila Island 35:33. Tom pobjedom napravili su svoje i sada čekaju rasplet utakmice Francuska - Portugal. Pobjeda Francuske vodi ih u četvrtfinale, a u nekim ludim scenarijima mogu proći i s porazom Francuske.

Norvežane je do pobjede odveo Sander Sagossen s 9 golova, dok je Gudmunsson sa 6 pogodaka predvodio Island.