TRENER POLUDIO

Man City teškom mukom srušio Aston Villu: Sporna situacija o kojoj raspravlja cijela Engleska

Manchester City je pobijedio Aston Villu 2:0 u zaostaloj utakmici 1. kola Premierlige...

Nogometaši Manchester Cityja 2-0 (0-0) pobjedom protiv Aston Ville u zaostalom susretu 1. kola engleskog prvenstva privremeno su zasjeli na vrh ljestvice.

Bio je to obostrano otvoren susret koji je odlučen nakon sporne situacije o kojoj bruji cijela Engleska. Oba sastava promašila su veliki broj prilika sve do 79. minute kada je Manchester City poveo golom Bernarda Silve koji je jakim udarcem sa 20-ak metara svladao sjajnog vratara Aston Ville Martineza.

No, Silvi je loptu dodao Rodri koji se prethodno aktivirao iz nedopuštene situacije. Rodri se nalazio u zaleđu kada je loptu upućenu njemu presjekao stoper gostiju Mings, ali Španjolac je odmah potom onemogućio Mingsa u raščišćavanju situacije pred svojim vratima. Linijski sudac nije ništa označio, a nisu se oglasili niti VAR suci pa je pogodak priznat na veliko negodovanje menadžera Ville Deana Smitha koji je zato i isključen.

Na konačnih 2-0 povisio je Gundogan u 90. minuti iz kaznenog udarca dosuđenog nakon igranja rukom Casha. 

Nogometaši Manchester Uniteda vratili su se na vrh ljestvice engleskog prvenstva 2-1 (1-1) gostujućom pobjedom protiv Fulhama u susretu 18. kola koji je igran kasno navečer.

Fulham je poveo u otvaranju utakmice golom Lookmana (5) koji je izbjegao zaleđe, no sredinom prvog poluvremena na 1-1 poravnao je Cavani (21) nakon pogreške vratara domaćih Areole, da bi pobjedu Unitedu i povratak na čelo ljestvice osigurao Pogba (65) preciznim udarcem sa 20-ak metara.

United sada ima 40 bodova iz 19 susreta, dva više uz utakmicu više od gradskog rivala Manchester Cityja.