SERIJSKI POBJEDNIK

Uništio Hrvatsku u Katru, osvojio sve u nogometu, a sad mu se sprema jedan od najvećih transfera ovog ljeta

Julian Alvarez navodno je sve bliže potencijalnom odlasku iz Manchester Cityja.

S otvaranjem ljetnog prijelaznog roka, pojavile su se glasine o odlasku Juliana Alvareza iz Manchester Cityja.

Prema novinaru Cesaru Luisu Merlu, španjolski klub Atletico Madrid napravio je značajan korak u namjeri da dovede Alvareza.

Merlo je napisao: “Atlético Madrid napreduje u pregovorima za Juliana Álvareza. Već se vode razgovori s argentinskim reprezentativcem. On je spreman napustiti Manchester City jer želi veću ulogu.”

24-godišnjak bi u Madridu zamijenio Alvara Moratu koji je finalizirao transfer u AC Milan.

Nije osigurao poziciju na Etihadu

Zbog prisutnosti Erlinga Haalanda, koji je često prva opcija Pepa Guardiole u napadu, Alvarezove minute na terenu biti će ograničene iduće sezone.

Prošle sezone bio je deveti po broju odigranih minuta u Cityu, a odigrao je više od Joška Gvardiola i Nathana Akea. Međutim, to je rezultat višemjesečnih ozljeda Kevina de Bruynea i Erlinga Haalanda.

Osim Atletica, i klubovi poput Chelseaja i Paris Saint-Germaina također su povezani s njegovim transferom. Chelsea kao potencijalna destinacija se može odmah otpisati nakon što se City "opekao" prodajom Colea Palmera prošlog ljeta.

Kupljen za bagatelu, a profit će biti astronomski

U siječnju 2022. godine potvrđeno je da je argentinski napadač Alvarez potpisao za engleskog prvaka iz River Platea za oko 14 milijuna funti.

Od tada je 24-godišnji Alvarez postigao 36 golova u 103 nastupa za Etihad klub u svim natjecanjima. Osvojio je dva naslova Premier lige, FA Cup, Ligu prvaka, UEFA Superkup i FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo.

Insajder kluba iz Manchestera otkrio je kako bi se transfer mogao realizirati pri cijeni oko 80 milijuna funti, što bi predstavljalo veliki profit za City s obzirom da se ne radi o zagarantiranom starteru.