JEDVA ČEKAMO!

Euforija Hrvata za Euro! Mnogi imaju ludi plan za Berlin, a kapacitet je ''samo'' 75 tisuća

Po realnoj procjeni, tog 15. lipnja na stadionu će biti više od 40 tisuća Hrvata pa i tisuće izvan stadiona

Ostalo je svega 19 dana do utakmice Hrvatske i Španjolske u Berlinu na Euru 2024. Olimpijski stadion u glavnom gradu njemačke ugostit će tisuće Hrvata.

I tu nastaje problem… Kapacitet stadione je zapravo velikih 75 tisuća, no ni to nije dovoljno za sve Hrvate. Treba uzeti u ruku i da protivnik igra istu utakmicu pa će i Španjolaca doći dosta, no ne toliko puno kao Hrvata. Vidjeli smo to u finalu Lige nacija, na toj utakmici je bilo jedva tisuću Španjolaca…

Potražnja za kartama i dalje traje, trenutno ih je moguće nabaviti samo putem crnog tržišta. Na raznim internetskim oglasima cijene idu i po 2.500 eura za onu najbolju kategoriju i to po jednoj ulaznici. Suludo!

No takvo je crno tržište… Može se tu još naći i manjih cijena po 500-tinjak eura po karti, no to je i dalje puno za većinu koji žele na Euro i još se radi o prvoj utakmici samo…

Navijači na Bijelom Jajetu također nude ulaznice, a cijene su isto po par stotina eura za jednu.

Iako je više od pola stadiona biti u hrvatskim bojama, brojni imaju plan dolaska u Berlin, iako nemaju ulaznice. Poznato je da u Njemačkoj živi puno Hrvata pa će oni doći samo da osjete tu atmosferu, a bit će i organizirano gledanje utakmice u fan zoni.

Po realnoj procjeni, tog 15. lipnja na stadionu će biti više od 40 tisuća Hrvata pa i tisuće izvan stadiona. Po mnogima, čeka nas nezapamćena atmosfera što se tiče reprezentacije.

Možda i najbolja navijačka predstava oko Vatrenih bila je baš na tom stadionu, 2006. godine protiv Brazila, neka se i ovaj put ponovi.

Ako nije bila najbolja atmosfera, sigurno je bilo najbolje izvođenje hrvatske himne u povijesti.