PRESUDIO CRVENI KARTON

Barcelona potučena do koljena na vlastitom terenu: PSG utrpao četiri komada i odjurio u polufinale

Nogometaši Paris Saint Germaina plasirali su se u polufinale Lige prvaka, nakon što su u Barceloni uvjerljivo nadoknadili prošlotjedni domaći poraz.

PSG je u prvom susretu kod kuće izgubio rezultatom 2:3, no u uzvratu u Španjolskoj je porazio Barcelonu 1:4 te ukupnim rezultatom 6:4 izborio polufinale.

Golove za pobjedu pariškog sastava zabili su Ousmane Dembele (39), Vitinha (54) i Kylian Mbappe (89, 61-11m), dok je za Barcu strijelac bio Raphinha (12). Dodajmo kako je domaćin od 29. minute igrao bez isključenog Ronalda Arauja, a u 56. minuti na tribine je morao i trener Xavi Hernandez.

Nakon što je na Parku prinčeva slavila sa 3:2, Barcelona je uzvrat na Monjuicu otvorila ranim vodstvom u 12. minuti. Sjajno je po krilu prošao 16-godišnji Lamine Yamal ubacivši u sredinu gdje je najbolje reagirao Raphinha skrenuvši loptu u mrežu. Bio je to njegov već treći gol u četvrtfinalu nakon što je dva zabio u prvom susretu u Parizu.

Osam minuta kasnije Barca je mogla i povećati prednost, no Robert Lewandowski je sa 15 metara pucao preko gola. U 28. minuti sjajnu priliku imali su gosti, pucao je Kylian Mbappe, no Marc-Andre ter Stegen je sjajno reagirao.

Susret odlučila velika i glupa greška Arauja

Možda i ključni trenutak utakmice dogodio se u 29. minuti. Bradley Barcola je pobjegao Arauju, ovaj ga je srušio na samom rubu kaznenog prostora, a rumunjski sudac Istvan Kovacs nije imao milosti, pokazao je braniču španjolskog sastava crveni karton.

PSG nije iskoristio slobodan udarac, no deset minuta kasnije gosti su izjednačili. Barcola je prošao po lijevoj strani, oštro je ubacio, a Dembele na drugoj vratnici zabio za 1:1.

Gosti su okrenuli rezultat u 54. minuti lijepim golom Vitinhe sa 20 metara, a tri minute kasnije umalo je Barca izjednačila. Gundogan je promašio veliku šansu, pogodivši vratnicu. Parižani su u 61. minuti načinili još jedan veliki korak prema polufinalu. Joao Cancelo je u kaznenom prostoru oborio Dembelea, a Mbappe sigurno pogodio s bijele točke za 3-1.

Katalonski sastav se mogao vratiti u život u 72. minuti, no Lewandowski nije bio precizan. Raphina je u 88. minuti opasno zaprijetio direktno iz kornera, no točku na "I" gosti su stavili minutu kasnije kada je Mbappe zabio za 4:1 nakon brze pariške kontre.

PSG će u polufinalu igrati protiv Borussije Dortmund koja je sa 4:2 porazila Atletico Madrid nadoknadivši 1-2 poraz iz prve utakmice.