GRAĐANI MOGU BITI ZADOVOLJNI

Arsenal i Liverpool neočekivano kiksali u borbi za naslov prvaka: City se izdvojio na vrhu ljestvice

Manchester City ima dva boda više od Arsenala i Liverpoola na vrhu Premier lige.

Arsenal Liverpool doživjeli su šokantne domaće poraze u susretima 33. kola engleske Premier lige ostavivši Manchester City na vrhu ljestvice s dva boda prednosti.

Liverpool je na Anfieldu izgubio od Crystal Palacea sa 0-1, dok je Arsenal na svom Emiratesu izgubio 0-2 od Aston Ville.

Neočekivani porazi Redsa i Topnika obradovali su Manchester City koji sada vodi na ljestvici sa 73 boda, dva više od Arsenala i Liverpoola, a do kraja sezone sve tri ekipe imaju po šest susreta.

Villa je do pobjede došla golovima Leona Baileyja (84) i Olivera Watkinsa (87). Još dva puta su gostujući igrači pogađali okvir suparničkog gola.

U 39. minuti je Watkins pogodio stativu, dok je u 62. minuti Youri Tielemans pogodio vratnicu, a potom se lopta odbila i u stativu. I domaćin je imao niz prilika, ali Kai Havertz, Gabriel Jesus, Leandro Trossard i Bukayo Saka nisu bili precizni.

Gosti su slavili i na Anfieldu, a pogodak odluke za pobjedu Crystal Palace zabio je Eberechi Eze u 14. minuti. Liverpool je tijekom susreta imao skoro 70 posto posjeda lopte, više od 20 udaraca i nekoliko sjajnih prilika, ali domaći igrači nisu uspjeli svladati Deana Hendersona.

Najbliže golu domaćin je bio u 27. minuti kada je Wataru Endo loptu poslao u prečku. I gosti su imali još nekoliko prilika, a možda i najveću na utakmici propustio je Jean-Philippe Mateta u 18. minuti. Alisson Becker je već bio svladan, no loptu je s gol crte očistio Andy Robertson.

U drugom ogledu Fulham je na gostovanju pobijedio West Ham sa 2-0. Junak susreta je bio dvostruki strijelac Andreas Pereira (19, 72)

Na ljestvici vodi Manchester City sa 73 boda, Arsenal i Liverpool imaju po dva boda manje, dok je na četvrtom mjestu Aston Villa sa 63 boda. Tottenham na petoj poziciji ima 60 bodova.