PROBLEM ZA PROBLEMOM

Novi horor za Srbiju pred Euro: Upitan nastup njihovog glavnog igrača!?

Nakon užasno lošeg dojma koji su ostavili ovog mjeseca u dva prijateljska susreta srpski nogomet zadesila je još jedna nevolja.

Točno dva i pol mjeseca ostala su do početka Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj.

Nogometaši koji će tamo nastupiti vratili su se s reprezentativnih obaveza odraditi do kraja svoje ovosezonske klupske obaveze, uz nadu da neće doći do ozljeda koje bi ih udaljile od centralnog nogometnog događanja u 2024. godini.

Ogroman udarac za Srbiju

No, znamo da tamo nećemo imati sve zvijezde, odnosno da će neki kvalitetni nogometaši sigurno preskočiti natjecanje. A nekim momčadima bi eventualne ozljede nekih igrača mogle biti puno problematičnije nego drugima.

Među takvima je Srbija, koja je ovog mjeseca odigrala dvije vrlo slabe utakmice. Na gostovanju u Rusiji poraženi su 4:0, a onda su jedna savladali vrlo slabi Cipar, jednu od najslabijih momčadi u Europi, rezultatom 1:0.

Naime, kako javljaju saudijski mediji, Aleksandar Mitrović ozlijedio se u susretu njegovog Al Hilala i Al Shababa, koji su oni dobili rezultatom 4:3 i dodatno se približili potvrdi titule prvaka. 

U fenomenalnoj formi ove sezone

Mitrović je na tom susretu postigao dva pogotka, no isto tako je iznesen s terena, a saudijski mediji javljaju da se ozlijedio te da će morati biti podvrgnut operacija.

Spominju dvije opcije, onu u kojoj bi oporavak najboljeg srpskog strijelca u povijesti trajao otprilike tri tjedna, ali i onu u kojoj bi van terena bio čak četiri mjeseca, što bi bio ogroman udarac za momčad Srbije, koja sa i bez Mitrovića nije ista momčad, unatoč tome što u svojim redovima imao i fenomenalnog Dušana Vlahovića.

Mitrović je ove sezone odigrao 36 utakmica za Al Hilal, uz 33 pogotka i osam asistencija. Za Srbiju je odigrao 89 utakmica i zabio 57 pogodaka.