OČEKIVANO FINALE

Danci slomili Nijemce u drugom dijelu i otišli u finale Europskog prvenstva

Rukometna reprezentacija Danske osigurala je finalnu utakmicu Europskog rukometnog prvenstva protiv Francuske.

Vrlo uzbudljivo bilo je i drugo polufinale Europskog rukometnog prvenstva u Njemačkoj, no na kraju nije ponudilo iznenađanje. 

Danska je slavila protiv domaćina rezultatom 29:26 i dobila priliku aktualnoj svjetskoj tituli pridodati i europsku. 

Bio je to susret u kojem je po mnogima najbolja reprezentacija svijeta do prvog vodstva došla tek u drugom dijelu. 

Prvo poluvrijeme pripalo domaćima

Nijemci su na krilima svojih navijača, ali i jako raspoloženog Jurija Knorra brzo došli u prednost koje je nekoliko puta odlazilo na dva pogotka prednosti.

Danci su se uspjeli vratiti sredinom prvog dijela te su čak pri 8:8 imali zicer za doći u vodstvo, no Andreas Wolff je zaustavio Gidsela i dao vjetar u leđa svojoj momčadi.

Nijemci su ga iskoristili tako da su došli do novog vodstva, a posebno se iskazao Renars Uščins. Vodstvo su do odmora podigli na +3, ali Danci su u svom posljednjem napadu smanjili na dva razlike, 14:12.

Danci odmah u drugom dijelu podigli brzinu

Ipak, Danci su sjajno otvorili drugi dio i s dva brza pogotka otišli na 14:14. Poveli su Nijemci još jednom, iz sedmerca koji je zabio Weber, no Danska uskoro dolazi do 15:16, a na 17:19 i do prvog vodstva od dva pogotka razlike. Nijemci se nakon toga više nisu uspjeli vratiti. 

Danska se u jednom trenutku odvojila i na šest pogodaka razlike (26:21), no nisu se Nijemci predavali. Smanjili su na tri razlike, u posljednjoj minuti čak i na dva (28:26), ali brzi pogodak Mikaela Hansena odlučio je susret i zapravo dao konačni rezultat.

Jacobsen, Hansen i Pytlick postigli su po pet pogodaka za Dansku, dok je kod Nijemaca najbolji bio Uščins koji je zabio pet, dok je Knorr ostao na četiri.

Andreas Wolff imao je 11 obrana, što je 29 posto, dok je kod Danaca posebno dobar posao odradio Emil Nielsen u drugom dijelu, osam iz 19 šuteva, za 42 posto. Nicklas Landin je imao pet obrana, što je iznosilo 20 posto.