Uskoro otvorenje u velikom finalu

Katar završio spektakularni stadion za SP 2022.

Za dvije godine Katar će biti domaćin Svjetskog prvenstva u nogometu.

Katar će inaugurirati svoj treći stadion izgrađen za Svjetsko prvenstvo 2022. rezervirajući polovicu ulaznica za navijače koji su preboljeli COVID-19, objavio je u ponedjeljak Katarski nogometni savez.

Na stadionu Al-Rayyan, trećem novom stadionu koji treba biti gotov prije 2022. godine, igrat će se 18. prosinca finale Kupa Emira, lokalnog natjecanja, u nazočnosti oko 20.000 gledatelja što čini polovicu njegovog kapaciteta.

"Svatko tko uđe na stadion morat će pokazati ili negativni test na Covid-19 ili pozitivni test na antitijela Covid-19", izjavio je Abdelwahab al-Mousleh, dužnosnik zadužen za zdravlje u Kataru.

"Oko 50 posto mjesta za gledatelje bit će dodijeljeno osobama koje su preboljele virus", dodao je.

Navijači će se morati testirati na jednom od tri mjesta na kojima će uz zahtjev za ulaznicom morati dati osobnu iskaznicu i broj telefona. Nakon toga će tek kada dobiju rezultat testa dobiti neprenosivu ulaznicu.

Jednom kada uđu na stadion gledaetlji će morati nosiit masku, pokazati aplikaciju za praćenje i ostati na svom sjedalu.

Katar je službeno zabilježio više od 140.000 slučajeva zaraze Covidom-19, te 239 umrlih.

U finalu Kupa Emira igra favorit Al-Sadd, kojeg vodi španjolska legenda Xavi Hernandez, i Al-Arabi.

Na stadionu Al-Rayyan, smještenom 24 km od glavnog grada Dohe, igrat će se sedam utakmica na SP 2022. Druga dva stadiona na kojima će se igrati utakmice svjetskog prvenstva Al-Janoub i Education City, već su završeni kao i stadion Khalifa koji je obnovljen.

Nakon otvaranja Al-Rayyana, Katar još treba završiti stadione Lusail, Al-Bayt, Ras Abu Aboud i Thumama.