REMI U DORTMUNDU

Uvjerljive pobjede Barcelone, Juventusa i Chelseaja uoči posljednjeg kola Lige prvaka

Utakmicama u skupinama E, F, G i H kompletirano je peto kolo Lige prvaka.

U skupini E Chelsea je na gostovanju porazio Sevillu sa 4:0 osiguravši prvo mjesto u skupini, a sva četiri gola zabio je Olivier Giroud.

Sevilla i Chelsea su i prije ove utakmice osigurali prolaz, a na Sanchez Pizjuanu igrali su za jedinicu. Kako je prvi susret završio bez golova, bilo je jasno kako će pobjednik osigurati prvo mjesto.

Četiri gola Girouda, Kovačić mu asistirao za drugi

"Bluesi" su poveli već u osmoj minuti preko Girouda koji je lijepo pogodio na asistenciju Kaia Havertza. Francuski napadač je u 54. minuti povećao prednost londonskog sastava, a za drugi gol asistirao mu je Mateo Kovačić. U 74. minuti je zabio i za 3-0 na dodavanje Kantea, a sjajnu večer zaokružio je i četvrtim golom u 83. minuti iz kaznenog udarca kojeg je sam izborio.

Sa 34 godine i 63 dana Giroud je postao najstariji igrač u povijesti Lige prvaka koji je upisao hat-trick, računajući i Kup prvaka, stariji od njega bio je tek Ferenc Puškaš koji je imao 38 godina i 173 dana kada je zabilježio hat-trick za Real Madrid 1965.

Ivan Rakitić je igrao do 75. minute za Sevillu, dok je Kovačić za goste igrao do 67. minute.

U ranije odigranom susretu Krasnodar je pobijedio Rennes sa 1:0 osiguravši treće mjesto i plasman u Europsku ligu.

Pogodak odluke zabio je Marcus Berg u 72. minuti. Aleksander Martinovič je uputio jednu dugačku loptu, Berg je bio brži od francuskim stopera, izašao je sam ispred Romaina Salina i lijepo zabio za 1:0.

Na ljestvici vodi Chelsea sa 13 bodova, Sevilla ima 10, Krasnodar četiri, a Rennes jedan bod. U posljednjem kolu koje će biti revijalnog karaktera sastaju se Chelsea - Krasnodar i Rennes - Sevila.

Borussia Dortmund prošla

U skupini F Borussia Dortmund je, oslabljena zbog ozljeda neigranjem prvog strijelca Erlinga Haalanda i veznjaka Emrea Cana, ispunila cilj, osvojila bod koji joj je bio dovoljan za plasman u nokaut fazu. Haaland je otpao zbog problema s tetivom, dok Can ima ozljedu mišića.

Domaćin je poveo u 44. minuti golom Raphaela Guerreira, a izjednačio je Ciro Immobile iz kaznenog udarca u 67. minuti.

U drugom susretu Club Brugge je pobijedio Zenit sa 3:0 osiguravši utješno treće mjesto i Europsku ligu, ali i ostavši u igri za osminu finala.

Golove su Charles de Ketelaere (33), Hans Vanaken (58-11m) i Lang (73). Matej Mitrović nije igrao zbog ozljede za domaćine, dok je Dejan Lovren propustio utakmicu zbog žutih kartona.

Na ljestvici vodi Borussia Dortmund sa 10 bodova, Lazio ima 9, Club Brugge 7, a Zenit jedan. U posljednjem kolu sastaju se Zenit - Borussia i Lazio - Club Brugge.

Barca i Juve rutinski

U skupini G Barcelona i Juventus su ostvarili očekivane pobjede protiv Ferencvaroša i kijevskog Dynama. Barca je u Budimpešti slavila sa 3:0, dok je Juve u Torinu pobijedio identičnim rezultatom pa će španjolski i talijanski velikan u zadnjem kolu u međusobnom susretu odlučiti o pobjedniku skupine.

Barca će ogled na Camp Nou dočekati s tri boda više. Podsjetimo Španjolci su u prednosti jer su u Torinu slavili sa 2:0.

Barcelona je u Mađarskoj rutinski stigla do tri boda, a golove su zabili Griezmann (14), Braithwaite (20) i Dembele (28-11m), dok su strijelci za Juve bili Chiesa (21), Ronaldo (57) i Morata (66).

Za Mađare je od 71. minute zaigrao Roko Baturina ušavši u igru umjestu Uzunija.

Barcelona vodi sa 15 bodova, Juventus ima 12, a Ferencvaros i Dynamo Kijev po bod.

U posljednjem kolu snage će odmjeriti Barcelona i Juventus, te Dynamo i Ferencvaroš. Fradi i Dynamo će u međusobnom susretu u Kijevu loviti treće mjesto, a njihov prvi susret je završio 2:2.