Real i dalje može biti prvi

Unatoč katastrofalnoj igri i porazima od Šahtara

Nogometaši Real Madrida mogu završiti na svim mjestima u skupini, pa čak i ispasti iz Europe nakon posljednjeg kola Lige prvaka idućeg tjedna.

Nevjerojatno, ali istinito. Real Madrid drugim porazom od Šahtara u ovoj sezoni Lige prvaka ne samo da nije ispao iz kombinacija za prolaz dalje, nego može čak biti i prvi, te pritom ovisi sam o sebi!

U pet utakmica u skupini u ovosezonskoj Ligi prvaka Real Madrid upisao je tek dvije pobjede, obje protiv Intera, te dva poraza od Šahtara i remi, koji je trebao biti poraz, od Borussije Monchengladbach.

Sa sedam bodova na svom kontru Real je i dalje u kombinaciji za prolaz dalje, štoviše, pobjedom u posljednjem kolu može biti prvi u skupini.

Kraljevi pobjedom u posljednjem kolu na svom terenu protiv Borussije (M) osiguravaju osminu finala Lige prvaka i to s prvog mjesta. To će osigurati također i s remijem, ali samo ako Šahtar ne pobjedi Inter u Milanu.

Kraljevi bi mogli završiti i u Europskoj ligi s porazom od Gladbacha i pobjedom ili remijem Šahtara u Milanu, odnosno ako odigraju neriješeno protiv Gladbacha, a Ukrajinci slave u Milanu.

Može se dogoditi da Real bude i posljednji u skupini, a za to će mu trebati poraz od Gladbacha u Madridu, te pobjeda Intera protiv Šahtara.

Sve četiri momčadi mogu proći u osminu finala Lige prvaka, a jedino je Borussia (M) sigurna da neće ispasti iz Europe, jer ima najmanje osiguranu Europsku ligu.