NA UDARU KRITIKA

Poznati boksački portal: "Hrgović vjeruje da je najbolji na svijetu, ali nitko drugi to ne misli"

Hrvatski boksač Filip Hrgović našao se na udaru kritika poznatog boksačkog portala Boxing scene.

Nakon što se pojavila informacija da su Anthony Joshua i Francis Ngannou ugovorili meč, mnogi su pomislili da je Filip Hrgović ponovno izvisio. On je trebao biti sljedeći Joshuin protivnik, no bilo je jako teško za očekivati da će meč imati već u ožujku ove godine iz više razloga.

Osim toga, Britanac je odabrao najlakšeg protivnika koji mu donosi najveću zaradu jer zašto sve riskirati protiv ozbiljnih boksača kao što su Hrgović i Zhilei Zhang, koji su bili među potencijalnim protivnicima Joshue.

Hrgović ovim putem nije prevaren niti zaobiđen. On je mogao u ožujku boksati protiv Joshue, no to nikako nije mogao biti meč za titulu, a onda automatski to nije meč za kojeg bi niti jedan imao interesa.

Hrgović na udaru kritika boksačkog portala

Usprkos tome, Hrgović se našao na udaru kritika boksačkog svijeta. Hans Themistode, novinar poznatog boksačkog portala Boxing scene bio je dosta kritičan prema hrvatskom boksaču:

"Možete li navesti najbolje teškaše na svijetu? Ako vas zamole da sastavite popis, Fury i Usyk su vjerojatno na vrhu. Također, s obzirom na to kako su obojica dobro izgledala nedavno, neki bi Joshuu i Parkera mogli smatrati najboljima u diviziji.

Bez obzira koga izabrali, Filip Hrgović nikad nije u kombinacijama. Međutim, ako njega pitate, on vjeruje da nema niti jednog teškaša koji je bolji od njega - Po mom mišljenju, ja sam najbolji...", piše Themistode pa dodaje:

"Ne bih htio biti onaj koji donosi loše vijesti, ali gotovo je nemoguće da se Hrgoviću ispuni želja.

Hrvat traži priliku da se pokaže

To što hvali samog sebe neće ga podići na ljestvici kod drugih, on zna da to ne može napraviti riječima. Nagađa da ga kolege i navijači smatraju respektabilnim borcem, ništa više ili manje od toga", tvrdi novinar boksačkog portala pa za kraj izdvaja Hrgovićevu izjavu kako dosad nije imao prilike pokazati da je najbolji:

"Nisam imao priliku pokazati da sam najbolji, zato bih rekao da sam među 10. Ako mene pitate, ja sam najbolji. Osjećam da svakog mogu pobijediti, ali to moram i dokazati", izjavio je hrvatski boksač pred novinarima.