POVIJESNA UTAKMICA

Dan gadne pogreške Brazilaca: Nisu znali tko je Juranović, a Petković rasplakao 200 milijuna ljudi

Dan kada se Brazilcima dogodio Bruno Petković.

Prije točno godinu dana hrvatska nogometna reprezentacija je još jednom šokirala svijet i plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva.

U četvrtfinalu je pao u veliki Brazil predvođenom slavnim Neymarom. U najtežim trenucima hrvatski inat se probudio i Brazilci više nisu imali šanse.

Kako je sve teklo? Nakon 90 minuta rezultat je bio 0:0, a onda su krenuli produžeci i ubrzo šok za Vatrene.

Neymar je zabio za 1:0 u 106. minuti susreta. Hrvatski navijači su bili u šoku, a milijuni Brazilaca širom svijeta počeli su slaviti ''siguran'' prolaz u polufinale i susret s Argentinom.

Brazilcima se dogodio Bruno Petković

Brazilci su i nakon zabijenog gola napadali Hrvatsku, izlazili su neobično visoko, a sve su to iskoristili Hrvati i preko Brune Petkovića zabili za 1:1 u 117. minuti dvoboja.

Nakon toga Brazilci su užasno psihički pali, a onda su uslijedili penali.

Prvi je loptu uzeo Nikola Vlašić i lijepo zabio, a na početku raspucavanja odmah šok za Brazil. Livaković je obranio Rodrygu i utjerao Brazilcima strah u kosti.

Juranović šokirao Brazil!

Za Hrvatsku su još zabili Majer, Modrić i Oršić, a onda se pojavio brazilski tragičar Marquinhos i pogodio stativu za veliko slavlje Hrvatske i prolaz dalje.

Uz gol Petkovića, utakmicu u Katru obilježio je i čudesni Josip Juranović. Desni bek reprezentacije te večeri je odigrao utakmicu života i izludio Brazilce.

Brazilski izbornik je u pripremi utakmice rekao svojim igračima da puštaju Juranovića, bio je uvjeren da on ne može predstavljati opasnost po njih.

Juranović je bio puno puta sam, Brazilci su vjerovali svome izborniku i gadno pogriješili. No ono što je za njih još bolnije je da je zbog Juranovićeve ''ludosti'' iz igre morao izaći Vinicius, jedna od najboljih igrača svijeta.

Igrač Real Madrid je bio nevidljiv pored Juranovića i morao je iz igre u 64. minuti.

Dan za povijest i jedan od najvećih trenutaka u povijesti hrvatskog sporta.