BEZ PRIMLJENOG GOLA

Manchester United u krizi? Pokupili su apsolutno sve glavne nagrade za mjesec studeni

Igrač mjeseca studenog, najbolji menadžer te najbolji gol Premier lige, pripadaju Manchester Unitedu.

Iako je kriza u Manchester Unitedu pojam koji slušamo već mjesecima, dojam iz mjeseca studenog nekako je drugačiji. 

Naime, sve glavne mjesečne nagrade Premier lige pripale su članovima Crvenih vragova.

Eric Ten Hag je menadžer mjeseca, gol mjeseca odlazi naravno Alejandru Garnachu, dok je igrač mjeseca povratnik u prvi sastav, Harry Maguire.

Pitate se sigurno kako sad to, no kad pogledamo unazad, jasno je. United je u studenom odigrao tri utakmice te u svima slavio bez primljenog pogotka. 

Liga prvaka malo bacila u sjenu sjajnu ligašku formu

Na gostovanju kod Fulhama pobijedili su 0:1, nakon toga su istim rezultatom kod kuće savladali Luton, a onda je pao i Everton na Goodison Parku, rezultatom 0:3. 

Lošiji dojam stvorili su poraz u Ligi prvaka od Kopenhagena rezultatom 4:3 te 3:3 protiv Galatasaraya, no nagrade se ipak odnose samo na Premier ligu, gdje su se serijom pobjeda približili vrhu, prije nego su zaustavljeni kod Newcastlea. No, to je već bio prosinac.

Naravno, daleko od toga da United nije u krizi. Iz Lige prvaka su gotovo ispali, odnosno za prolaz im treba pobjeda protiv Bayerna i neodlučeni ishod Galatasaraya i Kopenhagena, a već smo pisali i o užasnom rezimeu u gostima. Naime, otkako je došao, Ten Hag je osvojio samo dva boda na gostovanju kod trenutno gornje polovice Premier lige.

Ovo bi im svakako moglo biti poticaj za dalje, uz veliku ovog tjedna ostvarenu pobjedu protiv Chelseaja. No, morat će ipak proraditi i u gostima, bez toga će se Liga prvaka ove sezone teško izboriti.