JEDNOSTAVNO GAZE

Najdominantnija momčad Europe i dalje zastrašujuće hara ligom, već su prošli i skupinu Lige prvaka

Nizozemski PSV jedna je od samo dvije stopostotne momčadi europskog ligaškog nogometa.

Nova ligaška utakmica, nova čista pobjeda za klub koji je ove godine obilježio 35 godina od osvajanja naslova prvaka Europe.

Naravno, radi se o PSV Eindhovenu, koji je danas na svom Phillips stadionu savladao Heerenveen rezultatom 2:0, pogocima Tila u 33. i Pepija u 78. minuti. Oni su tako došli do svog 45. ovosezonskog boda, upisavši pobjedu i u 15. odigranoj utakmici.

Moglo je to biti i uvjerljivij, budući da je PSV imao čak 30 udaraca na gol, no i ovo im je bilo dovoljno za nastavak niza.

Samo dvije momčad u Europi su na sto posto

Oni su jedna od samo dvije stopostotne momčadi Europe u svojim ligama ove sezone, uz Virtus iz San Marina. No, valja spomenuti kako su oni odigrali tek 11 utakmica, čak četiri manje nego crveno-bijeli iz Eindhovena.

PSV je također već izborio i osminu finala Lige prvaka, prije nego što odigraju utakmicu posljednjeg kola protiv Arsenala. Osvojili su osam pet iz pet utakmica u skupini gdje se osim Topnika i njih još nalaze Lens te Sevilla. Dakle, jednu od najjačih grupa apsolvirali su već nakon pet susreta.

No, ono što rade u prvenstvu ipak je nešto posebno. Ne radi se tu samo o 15 pobjeda, nego i u strašnoj gol razlici 52:6, što bi značilo kako zabijaju tri i pol gola po utakmici. 

Peter Bosz ponovno potvrđuje svoju vrijednost

Peter Bosz, koji je momčad preuzeo ove sezone stvarno radi sjajan posao i čini se da je uprava napravila dobar potez kad je dovela njega umjesto Ruuda Van Nistelrooya. Legendarni napadač uzeo je prošle sezone drugo mjesto, no nisi bili zadovoljni, vjerovali su da se može bolje. Sad se vidi da su za to imali temelja.

Posebno je zanimljivo pogledati momčad, koja zasad nema neku pravu zvijezdu. Zapravo je sastavljena od igrača iz nizozemske lige te odbačenih igrača iz nekih top europskih klubova.

Najbolji strijelac je ikona Luuk De Jong, 33-godišnji napadač koji je već upisao 17 pogodaka i osam asistencija u svim natjecanjima. To je recimo samo jedan gol manje nego u cijeloj prošloj sezoni.

Zapamtite prezime Bakayoko

Pravi dragulj je ipak 20-godišnji belgijski reprezentativac, munjevito brzi krilni napadač Johan Bakayoko, koji je upisao četiri pogotka i čak 13 asistencija, a vrstan asistent je i srednji vezni Joey Veerman, s 11 uspješnih dodavanja za pogodak, ali pet ih je zabio i sam.

16 igrača dosad se ove sezone upisivalo u strijelce.

Od ostalih igrača vrijedi spomenuti povratnika iz Napolija, Hirvinga Lozana, kao i Serginha Desta, koji nakon neuspješnih epizoda u Barceloni i Milanu ponovno igra kao iz vremena u Ajaxu. Osim Bakayoka, tu je i Noa Lang, kojeg poznajemo kao strijelca protiv Hrvatske iz polufinala Lige nacija, a poznato ime sigurno vam je Armel Bella-Kotchap. Još jedan dragulj američki je napadač Ricardo Pepi.

Dokad će trajati ovaj niz PSV-a, ne možemo znati, ali sigurno će imati što reći i na proljeće u drugom krugu Lige prvaka.