"NJIMA JE NA SVE ILI NIŠTA, ALI..."

Mateo Kovačić uoči Wales - Hrvatska: "Imali smo puno ovakvih utakmica, jedva čekamo"

Mateo Kovačić je prenio razmišljanja svlačionice Vatrenih uoči Wales - Hrvatska.

Prije izbornika Zlatka Dalića, na konferenciji za medije u Cardiffu je na novinarska pitanja odgovarao Mateo Kovačić.

Koliko je Hrvatska trenutno opasna i jesu li Vatreni trenutno kao ranjena zvijer?

"Pa sigurno da nas je ovaj rezultat malo poljuljao, nismo to očekivali, pogotovo ne na našem novom fenomenalnom stadionu u Osijeku, ali u nogometu se nekad dogode stvari koje ne želiš. Nismo bili dobri, nismo bili pravi, ali sutra imamo priliku da to ispravimo, da budemo pravi kao što smo bili proteklih 10-ak godina."

"Imamo priliku pokazati naše pravo lice"

Wales je situaciji da je suočen s imperativom pobjede.

"Wales je vrlo opasan uvijek, ne samo sutra jer mora pobijediti. Ali, moramo i mi pobijediti, želimo se vratiti što prije na naše pobjedničke staze. Vidjeli smo već u Splitu da su vrlo nezgodni i neugodni, moramo biti oprezni, biti pravi i ući u utakmicu čvrsto i agresivno."

"Od Hrvatske se uvijek očekuje dobar nogomet i dobri rezultati, mi sami od sebe očekujemo da smo dobri i očekujemo pobjede naravno. Dogodi se nekad da izgubiš, ali evo imamo sad priliku pokazati naše pravo lice", samopouzdano je izjavio Kovačić.

"Jedva čekam istrčati i braniti hrvatski dres"

Što ste si konkretno zamjeraju igrači za utakmicu protiv Turske?

"Pa krenuli smo dosta loše, kasnili u duelima od prve minute. Nismo bili pravi kao što smo dosad bili, a to je čvrsti u duelu, kompaktni, agresivni i onda naša ofenzivna igra dođe do izražaja. Nije bilo dobro, ali već sam ponovio da je dobro što ti nogomet daje novu priliku vrlo skoro."

Prije četiri godine Hrvatska je igrala u Walesu i bilo je jako tvrdo i neizvjesno.

"Očekujem sličnu utakmicu, borbenu, u koju ako ne uđeš kako treba, oni te kazne, pogotovo jer sutra im je na sve ili ništa. Teška utakmica, ali imali smo puno, puno takvih u našim karijerama i jedva čekamo sutra istrčati i braniti hrvatski dres", zaključio je Kovačić.