GUBILI SU 2:0

Barcelona prokockala dva boda na gostovanju kod Granade

Za razliku od situacije dvije dva tjedna, kad su okrenuli 0:2 protiv Celte, Barcelona se ovog puta nije uspjela potpuno vratiti iz jednakog minusa.

Premda se nalazi u zoni ispadanja, Granada se još jednom pokazala koa tvrd orah za španjolskog nogometnog velikana Barcelonu.

U posljednjem susretu devetog kola Primere Granada je priredila iznenađenje odigravši na svom Nuevo Los Carmeness stadionu 2-2 protiv Barcelone. Granada tako i četvrti susret u nizu nije izgubila od Barce.

Barcelona izjednačila, ali to je bilo to

Domaćin je čak vodio 2-0, ali na kraju ipak nije izdržao i Barca je uspjela izjednačiti.

Bryanu Zaragozi trebalo je svega 17 sekundi za vodeći pogodak na utakmici. Bio je to najbrži gol koji je katalonski velikan primio u 21. stoljeću. Do sada je najbrži bio Karim Benzema koji je 2011. u velikim derbiju zabio za Real nakon 21 sekunde utakmice.

Novi šok za goste uslijedio je u 29. minuti kada je Zaragoza postigao i drugi gol za Granadu koja je ogled protiv Barce dočekala na 19. mjestu ljestvice. U posljednjim trenucima prvog dijela goste je u život vratio Lamine Yamal, a izjednačio je Sergi Roberto u 86. minuti.

Do kraja susreta bila su još dva velika uzbuđenja na obje strane terena. Zaragoza je u 88. minuti bio korak do trećeg gola, no nije imao sreće, pogodio je stativu. Sreće nije imao niti Joao Felix koji je u drugoj minuti nadoknade zabio za goste, no VAR je poništio gol zbog zaleđa.

Zanimljivo, bila je to četvrta uzastopna utakmica u kojoj Barca nije uspjela poraziti Granadu. Tri susreta su završila neodlučeno, a jednom je slavila Granada.

U ranije odigranom susretu Atletico Madrid je pobijedio Real Sociedad sa 2:1, a pobjednički pogodak domaćin je postigao u posljednjim trenucima susreta.

Las Palmas je identičnim rezultatom na gostovanju porazio Villarreal. Celta Vigo i Getafe su remizirali 2-2, dok je susret između Alavesa i Real Betisa završio 1-1.

Na ljestvici vodi Real Madrid sa 24 boda, Girona je druga sa 22 boda, dok je Barcelona treća sa 21 bodova. Atletico Madrid je četvrti sa 19 bodova.