LOŠA KLUPSKA POLITIKA

Što se događa u Unitedu? Sancho udaljen iz momčadi, ali problemi su puno dublji

Nakon posljednjih istupa u javnosti trener Manchester Uniteda iz momčadi je udaljio Jadona Sancha.

Ne prestaju muke po Manchester United. Teško je uopće kronološki utvrditi gdje je sve pošlo po zlu za diva iz Manchestera, ali već duže vrijeme očito je kako puno toga u klubu ne funkcionira kako bi trebalo.

Situacija oko Jadona Sancha samo je jedna u nizu onih koje potvrđuju koliko je klub u dubokim problemima. Od samog vrha i strukture vlasništva, sve je dovedeno pod znak pitanja, a očito je kako se to odražava na momčad.

Poraz od Arsenala bio je samo početak

Naime, Ten Hag prije posljednje ligaške utakmice Uniteda protiv Arsenala iz zapisnika je izostavio Jadona Sancha.

Mnogi su pomislili kako je riječ o ozljedi koju je Englez zadobio netom prije utakmice, no nagađanja o ozljedi otklonio je nizozemski trener. U svojem istupu naglasio je kako je u razgovoru sa svojim stožerom odlučio izostaviti Sancha iz zapisnika zbog njegovog nezalaganja na treningu.

Epilog derbija protiv Arsenala u kojemu je United u samoj završnici izgubio samo je povećao ljutnju navijača Crvenih vragova prema klubu, ali i igraču. Sancho je doveden u Manchester United iz Borussije Dortmund kao jedan od najvećih svjetskih talenata, a svoj potencijal nikada nije pokazao.

Nikad nije ispunio očekivanja

Dijete Manchestera, ali onog Plavog, Sancho je puno obećavao u njemačkoj ligi. Košarkaškim rječnikom double-double učinak u dresu Borussije bio je jamac da će svoje igre prenijeti na Otok. Nakon dvije sezone jasno je kako su to bila samo nadanja.