Konačno kraj Lige nacija

Italija na Grbavici kao posljednja epizoda za Dušana Bajevića.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večerašnjom utakmicom na Grbavici protiv Italije završava ovogodišnje izdanje Lige nacija.

Zmajevi među najjačim selekcijama Evrope nisu imali šta tražiti. Katastrofalna igra izabranika Dušana Bajevića u većini odigranih utakmica nije ni mogla donijeti više od posljednjeg mjesta i povratak u B razred.

Za kraj bh. fudbalerima ostaje duel protiv Italije. Azzurri su naravno veliki favoriti, potrebna im je pobjeda za plasman na završni turnir i sve osim njihovog trijumfa na Grbavici bit će naravno veliko iznenađenje.

Ionako slabašan sastav naše selekcije još je više pogođen zbog bolesti, pa tako će susret propustiti Ibrahim Šehić i Armin Hodžić i to je dodatni problem za selektora Bajevića.

Svakako treba istaći da je ovo posljednji meč za iskusnog stručnjaka na klupi. On odlazi, NSBiH kao i uvijek na vrijeme odgovora nema za njegovog nasljednika, ali kao da nema nikakve želje ni za igrom među fudbalerima.

"Svi smo razočarani ovakvom situacijom jer u 2020. još nemamo pobjede. Sa druge strane ova grupa A Lige nacija prejaka za nas. Kad pogledamo ranking tih reprezentacija, oni su među 10 najboljih reprezentacija na svijetu, mi smo 52. na FIFA ljestvici, ali ja volim BiH kada gubi i kada pobjeđuje", rekao je Adnan Čustović, pomoćnik Dušana Bajevića. Nije sve do ljubavi, ima nešto i do volje i želje.

Utakmica se igra od 20:45 sati na stadionu Grbavica, a sudit će je Artur Soares Diaz iz Portugala.