Kovačić odigrao utakmicu života pa oduševio izjavom

"Ne zabijam puno za Hrvatsku, ali..."

Kovačić je zabio ukupno tri gola u karijeri za Hrvatsku.

Hrvatska je u dramatičnoj utakmici izgubila 3:2 protiv Portugala u Splitu. Viceprvaci svijeta su igrali bez igrača manje nakon što je Marko Rog dobio drugi žuti u 51. minuti utakmice.

Vatreni su izgubili golom u zadnjoj minuti, no srećom, Hrvatska ostaje u elitnoj skupini Lige nacija.

Utakmicu života odigrao je Mateo Kovačić koji je zabio dva gola za Hrvatsku. Nakon silnih kritika hrvatski veznjak je pokazao da su nezaslužene i čudesnom predstavom je zaradio titulu igrača utakmice i odigrao najbolju utakmicu u karijeri u dresu reprezentacije.

Kovačić je utišao kritičare, a nakon utakmice iznio je svoje dojmove.

''Nažalost, primili smo par glupih golova i dobili taj crveni karton. Bio je dosta težak teren i teška utakmica. Ostali smo u elitnoj skupini, to je jako bitno za nas, a šteta zbog rezultata. Nadam se da ćemo idući put igrati bolje i pobijediti'', rekao je Kovačić pa se nasmijao i nastavio:

''Znače mi puno golovi, nisam ih puno zabio za Hrvatsku, tek jedan, a ovo mi je ukupno treći. Sretan sam, ali to je najmanje bitno, mi smo momčad, kolektiv i jedino pobjeđuješ kolektivom'', rekao je Kovačić pa za kraj dodao:

''Nismo ponosni jer smo izgubili utakmicu, kao što sam rekao, par glupih golova, ali sreća da smo ostali u elitnoj skupini, to je bitno.''