"Bit će ga teško zamijeniti"

Hoće li se Khabib vratiti iz mirovine i što će sad UFC?

Još se ne stišavaju reakcije na najavu umirovljenja jednog od ponajboljih boraca slobodne borbe Khabiba Nurmagomedova. Cijela vojska obožavatelja, ali i velikih sportaša i dalje se na društvenim mrežama oprašta od Habibove velike karijere, a neki se nadaju kako to ipak nije njegovo konačno zbogom oktogonu i UFC-u.

Nakon što je veliki Khabib Nurmagomedov u subotu upisao još jednu pobjedu u karijeri, svijet borilačkih sportova šokirao je svojim oproštajem od profesionalne karijere.

"Hvala vam. Danas, želim reći da je ovo bila moja posljednja borba. Nema šanse da opet dođem ovdje bez mog oca. Ovo je bio prvi put i nakon svega što je bilo s mojim ocem, kad me UFC nazvao za borbu s Justinom, razgovarao sam s majkom tri dana. Ona nije htjela da se idem boriti bez oca, ali obećao sam joj da će ovo biti moja posljednja borba. A kada dam svoju riječ, to moram ispoštovati."

Objava kraja iznenadila je i našeg stručnog komentatora Zelga Galešića. Iako povratak iz mirovine radi milijunskog honorara nije rijetkost, Galešić smatra kako je ovo zaista bila posljednja borba najvećeg ponosa Dagestana.

''Vjerujem da je to zadnje što smo gledali od Khabiba, mislim da se nakon ove borbe više neće vraćati. Bile su špekulacije za superborbu s Georgesom St-Pierreom, ali vjerujem da to sve sad pada u vodu. Vjerujem da će zadržati svoju riječ i ostati do daljnjega u mirovini.''

Khabib ima jednu želju koja se ne sviđa svima

Khabib je od samih početaka bio drugačiji od ostalih, veliku je karijeru završio s nevjerojatnih 29 pobjeda iz 29 profesionalnih mečeva. U UFC-u ima savršenih 13 od 13, pa je posljednju želju uputio Dani Whiteu.

"Želim samo jednu stvar od UFC-a utorak. Morate me staviti na prvo mjesto ljestvice najboljih boraca današnjice u svim kategorijama, jer ja to zaslužujem."