Modrić zabio golčinu za povijest.

Ali uzalud, kapetan Vatrenih objasnio razloge šokantnog poraza Reala.

Modrić je zabio jedan od ljepših golova karijere, ali Real je ostao bez bodova na startu Lige prvaka.

Luka Modrić zabio je fantastičan pogodak u porazu Reala od Šahtara u prvom kolu Lige prvaka.

Hrvatski veznjak u 54. se minuti riješio dvojice protivnika, sjajno naciljao i pogodio pored nemoćnog Trubina, koji je superprecizan udarac mogao samo ispratiti pogledom.

Bio je to gol za povijest: Modrić je postao tek četvrti igrač koji je zabio gol u Kupu/Ligi prvaka sa 35 ili više godine. Prije njega to je uspjelo samo velikanima Alfredu Di Stefanu, Ferencu Puškašu i Pacu Gentu.

Nakon Modrićeva gola činilo se da će se Real izvući. Ubrzo je zabio i Vinicius Junior, ali Šahtar je izdržao do kraja i spremio je velika tri boda u džep. Gotovo nevjerojatno zvuči podatak da su Ukrajinici sve to ostvarili bez čak sedam prvotimaca koji nisu igrali zbog zaraze koronavirusom...

"Ostali smo bez samopouzdanja nakon prvog gola. Podigli smo ritam u drugom poluvremenu, ali nije bilo dovoljno. Nismo sretni, ali vjerujemo da će biti bolje. Moramo se držati zajedno, vjerovati u sebe i svoju kvalitetu. Nismo zaboravili igrati nogomet", rekao je Modrić nakon utakmice.

Sljedeći izazov je derbi protiv najvećeg rivala - El Clasico u Barceloni.

"To je uvijek drugačija utakmica i siguran sam da ćemo biti na visini zadatka", kaže Modrić, koji je igrao do 70. minute.

"Zidane nam je rekao da moramo više pritiskati. Napravili smo to i zabili dva gola, poraz je težak, ali još imamo posla. Siguran sam da ćemo napredovati", dodao je.