Uvjerljiva pobjeda Barcelone

Barcini tinejdžeri ispisali povijest Lige prvaka, ali doživjeli su i težak udarac.

Barcelona je upisala najuvjerljiviju pobjedu večeri u Ligi prvaka.

Juventus i Barcelona pobjedama su otvorili nastupe u skupini G.

Barca je na Camp Nou pobijedila Ferencvaros s 5:1, dok je Juventus u Kijevu porazio Dinamo Kijev s 2:0.

Slavlje Katalonaca pokvario je crveni karton Gerarda Piquea, koji je u 68. minuti skrivio kazneni udarac i pritom zaradio crveni karton nakon što je kao posljednji igrač obrane oborio Tokmaca Nguena. S bijele točke zabio je Kharatin. Pique neće biti na raspolaganju protiv Juventusa.

Za Barcu su strijelci bili Messi (27-11m), Fati (42), Coutinho (52), Pedri (82) i Dembele (89). Roko Baturina nije nastupio za goste koji su u kvalifikacijma izbacili Dinamo.

Fati i Pedri postali su prvi 17-godišnjaci u povijesti Lige prvaka koji su zabili gol u istoj utakmici. Fati je pritom postavio još jedan rekord.

Juve je u Kijevu bez Cristiana Ronalda, koji ima koronavirus, pobijedio Dinamo Kijev s 2:0. Oba gola zabio je Alvaro Morata (46, 84), a torinska "Stara dama" mogla je i uvjerljivije slaviti.

U skupini E Chelsea i Sevilla na Stamford Bridgeu pružili su skromnu predstavu bez golova.

Mateo Kovačić za "Bluese" je igrao od 65. minute, dok je Ivan Rakitić kod gostiju bio na terenu do 80. minute.

U drugom susretu također nije bilo pobjednika, ali je barem bilo pogodaka. Rennes i Krasnodar odigrali su 1:1. Guirassy je u 56. minuti iz jedanaesterca doveo domaćine u vodstvo, a tri minute kasnije izjednačio je Ramirez.

U skupini F Lazio je pobijedio Borussiju Dortmund s 3:1.

Kod prvog gola Lucas Leiva presjekao je pogrešno dodavanje Thomasa Meuniera, a u nastavku akcije Ciro Immobile zabio za 1:0. U 23. minuti već je bilo 2:0.

Luiz Felipe ubacio je iz kornera, a Hitz zatresao vlastitu mrežu. Borussia je smanjila u 71. minuti golom Erlinga Haalanda, no samo pet minuta kasnije Akpa-Akpro postavio je konačnih 3:1.

U prvom susretu iz ove skupine Club Brugge priredio je iznenađenje pobijedivši u Sankt-Peterburgu Zenit s 2:1.