Luda završnica

Tottenham vodio 3:0 do 81. minute pa sve prosuo nakon Baleova ulaska.

Tottenham je vodio do pred sami kraj i na kraju osvojio samo bod.

Nogometaši Tottenhama ispustili su tri pogotka prednosti odigravši 3:3 protiv West Ham Uniteda u susretu petog kola engleskog nogometnog prvenstva.

Spursi su nakon svega 16 minuta imali 3:0 i činilo se kako će rutinski doći do pobjede s kojom bi skočili na drugo mjesto ljestvice.

Momčad Josea Mourtinha imala je 3:0 sve do 82. minute, no u samoj završnici primila je tri gola za nevjerojatan povratak Čekićara. Pogodak za 3:3 zabio je Manuel Lanzini u četvrtoj minuti nadoknade pogodivši s više od 25 metara same rašlje.

Domaćin je poveo u već u prvoj minuti golom Son Heung Mina na asistenciju Harryja Kanea. U osmoj minuti Kane je zabio za 2:0, a u 16. minuti zabio je svoj drugi gol na utakmici za visokih 3:0. No gosti se nisu predavali. U 82. minuti smanjio je Fabian Balbuena, tri minute kasnije Davison Sanchez zatresao je vlastitu mrežu za 3:2, a Lanzini je fantastičnim udarcem u sudačkoj nadoknadi izjednačio.

Zanimljivo, veliki preokret dogodio se nakon Baleova ulaska u igru kod Tottenhama.

U prve dvije nedjeljne utakmice nije bilo pobjednika, a obje su završile 1:1. Snage su odmjerili Sheffield United i Fulham te Crystal Palace i Brighton.

Fulham je poveo u 77. minuti golom Lookmana, Sheffield United spasio je Sharp pogotkom iz jedanaesterca u 85. minuti.

U drugom susretu Crystal Palace poveo je preko Zahe iz jedanaestera u 19. minuti, a bod gostima donio je Mac Allister u 90. minuti.

Večeras se još sastaju Leicester City i Aston, a u ponedjeljak igraju West Bromwich Albion - Burnley te Leeds United - Wolverhampton.

Na ljestvici vodi Everton s 13 bodova, Liverpool je drugi sa 10 bodova, dok Aston Villa, Leicester i Arsenal imaju po devet bodova. Tottenham je šesti s osam bodova.