You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Tko na Euro?

Dalić ima sigurnih 19, a za 4 mjesta 20 kandidata.

Dalić je nakon Rusije u reprezentativnim akcijama koristio čak 43 igrača. Jedan od njih se oprostio od reprezentacije, Ivan Rakitić, neki od njih više nisu na Dalićevoj mapi, ali svejedno je kandidata za odlazak na Euro 40-ak

Želim nakon utakmica u studenom imati kristalnu sliku momčadi s kojom ću krenuti u kvalifikacije za SP na proljeće, rekao je nakon Francuske izbornik Zlatko Dalić.

Dakle, Turska, Švedska i Portugal će mu poslužiti da složi momčad od 20-25 igrača s kojima će u borbu za Katar i u pohod na naslov europskog prvaka. Naravno da će neki igrači i u tim kvalifikacijama moći dokazati da su za Euro, a neki će u tim utakmicama ispasti iz konkurencije. Tko će na Euro? To je pitanje svih pitanja, tim ćemo se baviti mjesecima.

Zlatko Dalić je nakon Rusije u reprezentativnim akcijama koristio čak 43 igrača. Jedan od njih se oprostio od reprezentacije, Ivan Rakitić, neki od njih više nisu na Dalićevoj mapi, ali svejedno je kandidata za odlazak na Euro 40-ak, a mjesta su samo 23. Dvadeset igrača i tri golmana. Vjerojatno Zlatko Dalić u ovom trenutku ima 19 imena koja će sigurno na Euro, naravno, ako se netko od tih igrača ne ozljedi. Dakle, realno, otvorena su još četiri mjesta.

 
Zagreb: Hrvatska ugostila Švedsku u 3. kolu Lige nacija

Ovo su imena igrača koje je koristio nakon Mundijala: Badelj, Barišić, Bartolec, Benković, D. Bradarić, F. Bradarić, Brekalo, Brozović, Budimir, Caktaš, Čop, Ćaleta-Car, Halilović, Jedvaj, Juranović, Kalinić, Kovačić, Kramarić, Leovac, Livaja, Livaković, Lovren, Melnjak, Mitrović, Milić, Modrić, Oršić, Pašalić, Perić, Perišić, Petković, Pivarić, Pjaca, Rakitić, Rebić, Rog, Santini, Sluga, Škorić, Uremović, Vida, Vlašić i Vrsaljko.

Mišljenja smo kako izbornik vjerojatno ima 19 sigurnih imena koja idu na Euro u ovom trenutku, naravno, ako ne bude ozljeda. Donosimo vam tih 19 imena i još imena 20-ak kandidata koji se bore za preostala četiri mjesta.

Vjerojatni putnici na Euro - 19 igrača

Dominik Livaković (dinamo)
Ivo Grbić (Atletico)
Šime Vrsaljko (Atletico)
Dejan Lovren (Zenit)
Filip Uremović (Rubin)
Domagoj Vida (Bešiktaš)
Duje Ćaleta-Car (Marseille)
Borna Barišić (Rangers)
Domagoj Bradarić (Lille)
Luka Modrić (Real Madrid) 
Marcelo Brozović (Inter)
Mateo Kovačić (Chelsea)
Mario Pašalić (Atalanta) 
Nikola Vlašić (CSKA)
Josip Brekalo (Wolfsburg)
Ivan Perišić (Inter)
Ante Rebić (Milan)
Andrej Kramarić (Hoffenheim)
Bruno Petković (Dinamo)

Kandidati za preostala četiri mjesta

Simon Sluga (Luton)
Lovre Kalinić (Aston Villa)
Dario Melnjak (Rizespor)
Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen)
Marin Pongračić (Wolfsburg)
Mile Škorić (Osijek)
Boško Šutalo (Atalanta)
Filip Krovinović (WBA)
Toma Bašić (Bordeaux)
Marko Livaja (AEK)
Milan Badelj (Genoa)
Mijo Caktaš (Hajduk)
Marko Rog (Cagliari)
Mislav Oršić (Dinamo)
Ante Budimir (Osasuna)
Antonio Mirko Čolak (PAOK)
Marko Pjaca (Genoa)
Filip Bradarić (Cagliari)