Chelsea je bio jako blizu...

Mourinho je već uvjerio Messija da potpiše za Chelsea, a onda je sve stopirao njegov otac...

Chelsea je bio jako blizu dovođenja Lea Messija 2014. godine, sve je bilo pripremljeno za najskuplji transfer u povijesti nogometa, ali prelazak je na kraju propao zbog njegovog oca...

Chelsea na čelu s Jose Mourinhom je bio jako blizu dovođenja Lea Messija 2014. godine, ali transfer je na kraju propao, objavio je Gianluca Di Marzio za SkySports.

Messi je tada imao otkupnu klauzulu u visini od 250 milijuna eura koju je Chelsea bio spreman platiti Barceloni. Također, londonski klub je Messiju namjeravao dati godišnju plaću u iznosu od 50 milijuna funti, a sve se to događalo u periodu kada je Messi imao ozbiljne probleme sa zakonom u Španjolskoj te je bio optužen za utaju poreza.

 
REUTERS/PIXSELL

Messi je pristao doći u Chelsea nakon razgovora s Joseom Mourinhom, koji je tada bio trener kluba.  Pregovori za Chelsea odvijali su se u siječnju 2014. godine, a Messi je bio odlučan u namjeri da se preseli u London. Problem je bio što njegov otac nije znao za njegovu želju da prijeđe u Chelsea. 

- Želim u Chelsea. Idemo požuriti - navodno je govorio Messi.

Jose Mourinho nije mogao vjerovati nakon što je čuo za Messijevu želju za prelaskom u Chelsea, a sastanak su odradili preko videopoziva

- Kako si, šampione? Rekli su mi za tvoju želju. Ti ne znaš koliko puta nisam mogao spavati zbog tebe jer sam pokušavao pronaći način kako da te zaustavim. Pokušavao sam bezbroj strategija koje su funkcionirale sve dok ti ne bi pronašao pobjednički dribling i postigao gol. Ti si najbolji. Točka - hvalio ga je Mourinho.

Međutim, kad je samo bilo pitanje trenutka da ga Mourinho i službeno pozove u Chelsea, 'Posebni' je opet izvalio nešto posebno:

- Znaš što ću ti reći? Ti trebaš ostati točno tu gdje jesi - kazao je Mourinho, nakon čega je i Messi pomislio da se radi o nekoj izvrnutoj šali 'Posebnog', nakon čega je dodao:

- Ne napuštaj Barcelonu. Oni će ti izgraditi kip. To je najbolje mjesto za igrača kao što si ti. Međutim, ako jednog dana ustaneš i odeš doručkovati u trening-centar i ako kava ne bude istog okusa, ako nebo postane sivo, ako više ne budeš volio svoj automobil, ako se budeš osjećao tužno pri povratku kući, ako ne budeš sretan, ako tvoja obitelj ne bude sretna, onda u tom mračnom trenutku svog života... Da, morat ćeš ponovno otvoriti vrata sreće. A iza tih vrata, pronaći ćeš mene, Josea Mourinha, koji te čeka.

Messi se nasmijao i već je bio zaluđen novim udvaračem, bio je oduševljen i želio je surađivati s Mourinhom.

- Zbog načina na koji je razgovarao sa mnom mogu osvojiti što god želi. On je pobjednik. Pripremite ugovor - kazao je Messi svojim predstavnicima.

REUTERS/PIXSELL