Reprezentativci BiH otputovali u Poljsku

Sutra će odmjeriti snage sa selekcijom Poljske.

Reprezentacija BiH čarter-letom sa sarajevskog aerodroma otputovala je u Vroclav gdje će sutra odmjeriti snage sa selekcijom Poljske u okviru 4. kola Lige nacija. 

Stadion Miejski u Vrloclavu spada u četvrtu kategoriju po UEFA kriterijumima i ima kapacitet od 43.300 mjesta. Otvoren je 2011. godine i na njemu su odigrane tri utakmice u okviru Evropskog prvenstva 2012. Poljski nacionalni tim neke od svojim mečeva odigrao je na ovom stadionu, a susret protiv naše selekcije pratit će i oko 10.800 navijača.

Selektor Dušan Bajević na put u Poljsku poveo je 23 fudbalera nakon što je poslije utakmice sa Holandijom ostao bez Asmira Begovića, Advana Kadušića i Armina Hodžića. Begović je napustio pripreme, Kadušić je povrijeđen, a Hodžić ima žute kartone.

Golmani: Ibrahim Šehić, Kenan Pirić,

Odbrana: Siniša Saničanin, Sead Kolašinac, Bojan Nastić, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Branimir Cipetić, Darko Todorović,

Vezni red: Rade Krunić, Stjepan Lončar, Miralem Pjanić, Gojko Cimirot, Amir Hadžiahmetović, Amer Gojak, Haris Hajradinović, Dino Hotić, Deni Milošević, Benjamin Tatar, Edin Višća,

Napad: Edin Džeko, Smail Prevljak i Milan Đurić.