Tko će zamijeniti Brozovića?

Dalić najavio promjene protiv Francuske !

Raspoloženje među Vatrenima je na visokoj razini, a poraslo je i samopouzdanje uoči novog sraza s aktualnim svjetskim prvacima Francuzima...

Hrvatska nogometna reprezentacija stigla je do prvih bodova u Ligi nacija, te druge pobjede u četiri dana. Raspoloženje među Vatrenima je na visokoj razini, a poraslo je i samopouzdanje uoči novog sraza s aktualnim svjetskim prvacima Francuzima, u srijedu u Maksimiru.

Jutro nakon teške utakmice sa Šveđanima, lakši trening za Vatrene. Na kojem je vladalo sjajno raspoloženje poslije druge pobjede u četiri dana, odnosno prvih bodova u Ligi nacija.

"Mi smo igrali sjajno sat vremena, visoki presing, agresivno, puno trčali, stvorili neke situacije za gol, ali smo onda pali. Tu smo se potrošili dosta tih sat vremena, i više nismo bili kao u tom početku", kazao je izbornik Zlatko Dalić.

Hrvatska je pobjedu doslovce izvukla, no prvih sat vremena svakako je putokaz za dalje. Iskazao je izbornik taktičku fleksibilnost, iznenadivši sustavom 4-4-2 s rombom i bez klasičnih napadača.

"Htjeli smo malo promijeniti jedan način igre, da imamo i neku drugu varijantu, stavili smo dva brza igrača polulijevo i poludesno, Perišića i Brekala. Stvarali smo im prostor da oni to naprave višak, i to smo radili prvo poluvrijeme, i čuvali loptu, imali kontrolu, imali posjed fantastičan, imali cijelu igru u našim rukama."

Nikola Vlašić i u ovom sustavu bio je prednji vezni, zabivši nakon lijepe akcije svoj četvrti gol u 14. nastupu za Vatrene.

"Prvo poluvrijeme stvarno odlično smo se osjećali, u presingu stvarno nisu uspjeli izaći nijedan put, svaki put kad bi ih mi stisnuli, oni su nabili balun u aut. Mismo da je to izgledalo stvarno odlično, drugo poluvrijeme malo lošije, ali stvarno su teški uvjeti", kazao je Vlašić.

Prvom pobjedom i bodovima uopće Hrvatska je preuzela treće mjesto u skupini, koje jamči ostanak u elitnom dijelu Lige nacija. Šveđani su bez boda, a Portugalci i Francuzi nakon sinoćnjeg međusobnog remija imaju po sedam bodova.

Već u srijedu slijedi dvoboj s Francuskom. Izbornik je dao najaviti neke promjene.

"Dat ćemo sve od sebe da ih pobijedimo, morat ćemo mijenjati, bit će promjena."