Lakersi osvojili naslov NBA prvaka!

LeBron srušio rekord i dostigao Jordana!

Los Angeles Lakersi su ukupnih su 4:2 nadmašili Miami Heat.

Los Angeles Lakersi sinoć su osvojili naslov prvaka NBA-a, svoj 17., nakon što su u šestoj utakmici u "balonu'' pored Orlanda sa 106:93 pobijedili Miami Heat i svladali ih ukupnm rezultatom 4:2 u seriji.

LeBeron James je osvojio svoj četvrti NBA naslov zabivši u utakmici 28 koševa uz 14 skokova i deset asistencija.

Postao je prvi igrač u povijesti NBA koji je proglašen najboljim igračem finala s tri različita kluba i sada ima četiri takve titule, a ispred njega je samo još Michael Jordan sa šest naslova MVP-a završnice.

Prošle godine kada je prešao u Los Angeles iz Cleveanda obećao je navijačima, koji su šest sezona zaredom ostali bez doigravanja, da će se to promijeniti.

"To što mislim da moram nešto dokazati me tjera naprijed", izjavio je James nakon svoje rekordne 260. utakmice finala.

Uz Anthonyja Davisa, James je odveo Lakerse do prvog mjesta u Zapadnoj konferenciji u svojoj drugoj sezoni u Los Angelesu. Los Angeles je u završnici imao omjer pobjeda i poraza 16:5.

Ovu je godinu, osim pandemije koronavirusa koja je uzrokovala prekid višemjesečni sezone te nastvaak u zaštićenom "balonu" bez navijača u Orlandu, za Los Angeles obilježila i tragična smrt njihove bivše zvijezde Kobea Bryanta koji je u siječnju poginuo u padu helikoptera s kćerkom Giannom.

"Još od tragedije, svi smo željeli ovo napraviti za njega", kazao je Davis koji je utakmicu završio s 19 koševa i 15 skokova.