Federerova objava "zapalila" društvene mreže.

"Rafa, prijatelju, čast mi je čestitati ti"

Pobjedom protiv Novaka Đokovića u finalu Roland Garrosa španjolski tenisač Rafael Nadal stigao je do brojke 20 kada su osvojeni Grand Slamovi u pitanju, čime je dostigao rekordera Rogera Federera, po mnogima najvećeg tenisača svih vremena.

Bio mu je to 13. naslov na pariškoj zemlji, a jedan od prvih koji mu je čestitao na tom velikom uspjehu je upravo njegov najveći rival - Roger Federer.

"Oduvijek sam imao najveće poštovanje prema mom prijatelju Rafi kako prema osobi tako i prema šampionu. Kao moj najveći rival tijekom mnogih godina, vjerujem da smo jedan drugog gurali prema naprijed da postane bolji igrači. Zbog toga mi je iznimna čast što mu mogu čestitati osvajanje 20. Grand Slam naslova. Posebno je čudesno da je osvojio Roland Garros po 13. put, što je jedno od najvećih postignuća u povijesti sporta. Čestitam i njegovom timu, jer nitko to ne može napraviti sam. Nadam se da je 20 samo još jedan korak u nastavku našeg putovanja. Svaka čast, Rafa. Zaslužio si to", napisao je Roger Federer.

Objava Švicarca "zapalila" je društvene mreže. U svega tri sata od objave Federerova čestitka dobila je preko milijun lajkova na Instagramu od njegovih sljedbenika, dok je na Facebooku više od pola milijuna ljudi reklo da im se sviđa njegova objava.

Takve brojke u tako kratkom roku dokaz su koliko teniskih fanova cijene ovu dvojicu rekordera, koji će jednog dana kada zaključe svoje veličanstvene karijere ući u povijest kao najvećih svih vremena.