NOVAK ĐOKOVIĆ

Kada se zakompliciralo "ponovno se vadio na ozljedu".

Španjolac Pablo Carreno-Busta sjajno je otvorio meč protiv Novaka Đokovića, uzeo je prvi set, no onda je uslijedila "drama" srbijanskog tenisača.

Španjolac Pablo Carreno-Busta nije uspio iznenaditi prvog igrača svijeta u četvrtfinalu Roland Garrosa. Đoković je slavio s 3-1 u setovima, nakon što je izgubio prvi rezultatom 6-4.

Nakon toga relativno glatkih 6-2, 6-3, 6-4 za srbijanskog tenisača, koji je, kao i mnogo puta u povijesti, pozvao liječničku pomoć u trenucima kada je gubio od Španjolca. To se Carreno-Busti nije svidjelo, ali nije želio tražiti razlog u preokretu u tome.

"Ne znam je li to kronična ozljeda ramena ili je više na mentalnoj razini. No kada je god u problemima na terenu on to često radi. To znači da sam ga doveo u tešku poziciju u kojoj se nije osjećao ugodno. Natjerao sam ga da mora igrati na najvišoj razini i imao je sumnje", kazao je Španjolac nakon meča.

"Svaki put kada se meč zakomplicira, on traži liječničku pomoć. No to me nije izbacilo iz takta. Znao sam što će se dogoditi. Dogodilo se na US Openu i ovdje. To će se nastaviti događati", rekao je pomalo isfrustrirano polufinalist US Opena.

Đoković će u polufinalu igrati protiv mladog Grka Stefanosa Tsitsipasa, koji je s glatkih 3-0 prošao u svom meču četvrtfinala protiv Andrija Rubljova.