TOTALNI RASPAD SISTEMA

Nevjerojatna utakmica u Njemačkoj: Poznati klub vodio četiri puta i izgubili 6:4!

Hertha je prošle sezone ispala iz Bundeslige.

Dijametralno suprotno raspoloženje vlada u Berlinu kad je nogomet u pitanju. Union Berlin, klub hrvatskog reprezentativca Josipa Juranovića, prošle je sezone ostvario fantastičan uspjeh i u ovoj će igrati Ligu prvaka, dok njihov gradski rival Hertha proživljava teške dane.

Hertha je prošle sezone završila na posljednjem mjestu u najvišem razredu njemačkog nogometa, a unatoč izraženim željama za ekspresnim povratkom u Bundesligu, u drugoligaškoj konkurenciji se trenutno nalaze pri dnu.

Ove subote doživjeli su već četvrti poraz u petoj utakmici sezone i to na baš nevjerojatan način. Porazio ih je Magdeburg rezultatom 6:4, a kuriozitet ove utakmice osim velikog broja golova je taj što su gosti iz Berlina čak četiri puta imali prednost i izgubili.

Poveli su već u drugoj minuti, domaćini u sedmoj poravnavaju. U 22. Hertha opet vodi, ali u 37. je na semaforu zasvijetlilo 2:2. Prije odlaska na odmor u 43. gosti opet postižu pogodak, međutim početkom drugog poluvremena Magdeburg zabija za 3:3. Nekoliko minuta kasnije, u 55., Hertha je opet poentirala, za svoje četvrto i, kako se pokazalo, finalno vodstvo.

Naime, Magdeburg je u 58. izjednačio na 4:4, u 68. zabio za preokret, da bi u trećoj minuti sudačke nadoknade zapečatili pobjedu u ovoj ludoj i neobičnoj utakmici.