SLAVE I ŠVICARCI

Galatasaray se vratio u Ligu prvaka, Portugalci dobili trećeg predstavnika

Švicarski Young Boys, turski Galatasaray i portugalska Braga igrat će ove sezone u Ligi prvaka.

Završene su prve tri utakmice play-offa Lige prvaka, nakon čega znamo 29 ovosezonskih sudionika elitnog klupskog UEFA natjecanja, dok ćemo sutra saznati preostala tri.

Svoj nastup u grupnoj fazi izborili su Young Boys, koji su bili bolji od Maccabija, Galatasaray koji je zadržao prednost protiv norveškog Moldea te portugalska Braga, koja je došla i do druge pobjede protiv Panathinaikosa.

Švicarci lako, Galata teško živjela

Švicarski Young Boysi do svog mjesta u grupnoj fazi došli su najlakše. Nakon što su na gostujućem terenu odigrali bez pogodaka protiv Maccabija iz Haife, danas su kod kuće slavili rezultatom 3:0.

U vodstvo ih je doveo Cedric Itten u 23. minuti, da bi pet minuta kasnije bilo 2:0, nakon autogola Secka. Svaku nadu gostima ugasio je Filip Ugrinić, već u prvoj minuti drugog dijela. To je bio i posljednji pogodak na susretu.

Iako su se s gostovanja iz Norveške vratili s pobjedom rezultatom 3:2, nogometaši Galatasaraya teškom su je mukom obranili. Naime, došli su i ovdje do vodstva, u sedmoj minuti preko Maura Icardija iz kaznenog udarca, no nakon toga je na terenu postojao samo Molde.

Norvežani su promašili nekoliko izglednih prilika, sve dok u 66. minuti preko Eirika Hestada napokon nisu došli do 1:1.

Pomalo je nevjerojatno bilo vidjeti Galatasaray koji nakon toga teško brani spomenutu prednost, dok su gosti bacili sve u napad. Na kraju više nisu imali nikakvog izbora, krenuli su na sve ili ništa, što je rezultiralo pogotkom za 2:1 Galatasaraya, koji je postigao Angelino, u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Braga još jednom savladala Pao

Do svog trećeg nastupa u grupnoj fazi Ligi prvaka došla je Braga, čime je potvrđen i treći ovosezonski portugalski predstavnik u Ligi prvaka.

Nakon domaće 2:1 pobjede protiv Panathinaikosa, ovog puta je Braga zasluženo slavila rezultatom 0:1, pogotkom Brume iz 83. minute. Igrali su Portugalci povućenije, no iz kontre su bili puno opasniji od domaćina, koji nisu imali pravog rješenja protiv dobro postavljenog bloka. Na kraju su i primili taj pogodak, u trenucima kad su već imali sve karte napadu.

Tako se već ugasio san o dva grčka predstavnika u Ligi prvaka, a vrlo lako moguće je da neće imati niti jednog. AEK sutra ima posao nadoknaditi poraz 0:1 iz Antwerpena.