DRUGA VELIKA KAZNA

Juventus poželio izbacivanje iz Europe, UEFA napravila upravo to

Nogometaši Juventusa neće nastupiti u novoj sezoni UEFA Konferencijske lige, ali su dužni i platiti veliku novčanu kaznu.

Poznato je kakva kazna čeka Juventus za kršenje financijskog fair-playa, a za koju je bilo jasno da će im UEFA danas uručiti.

Možemo reći kako su im objavom kazne ispunili želju, budući da je momčad izbačena iz europskih natjecanja u ovoj sezoni. To znači da neće nastupiti u Konferencijskoj ligi, gdje umjesto njih uskače prošlosezonski finalist, Fiorentina.

Konferencijska liga nije im se igrala

Juventus je u Konferencijskoj ligi završio nakon što mu je oduzeto deset ligaških bodova radi financijskih malverzacija pa su umjesto na trećem, završili na sedmom mjestu Serie A. To je pozicija koja vodi u treće najjače europsko natjecanje, a koje se klubu njihovog statusa baš i nije igralo.

Tako su UEFA-i već ranije dali prijedlog da kazna bude ovosezonsko izbacivanje, a ne iduće sezone, što je također bila mogućnost, a čime bi eventualno ostali bez Lige prvaka, ako bi to natjecanja ove sezone izborili. Odnosno, djelomično su se nagodili.

Ipak, nije ostalo samo na tome. Juventusu je određena i financijska kazne u iznosu od 20 milijuna eura. Deset će morati isplatiti odmah, dok je preostalih deset svojevrsna uvjetna kazna. To će im biti oduzeto ukoliko isti prekršaj naprave u iduće tri godine.