OSTAJE U EUROPI

Mbappe odbio najbogatiji ugovor u povijesti: Ima samo jednu želju

Kylian Mbappe želi se nastaviti dokazivati u Europi.

Očito nisu svima toliko mili petrodolari. Kylian Mbappe odbio je najbogatiji ugovor ikad ponuđen jednom nogometašu.

Kako prenose francuski mediji, Mbappe je odbio ugovor vrijedan 700 milijuna eura po sezoni koji mu je nudio Al-Hilal. Po njemu bi Francuz zarađivao 59 milijuna mjesečno, 13,3 milijuna tjedno, 1,9 milijuna dnevno, 80 tisuća po satu, 1332 eura za minutu i 22 eura za svaku sekundu provedenu u Saudijskoj Arabiji.

Toliki zov novca ipak nije bio jači od natjecateljskog nagona i želje za dokazivanjem, stoga će Mbappe ostati u Europi.

PSG ga je spreman prodati

Preokret je to u priči jer je PSG već prihvatio 300 milijuna eura odštete za Mbappea, kojemu je ostalo još godinu dana ugovora. On se ne nalazi s momčadi na pripremama u Aziji, već je na ledu i klub samo čeka da ga transferira.

Apsurdna je situacija da Mbappea dijeli još samo nekoliko dana od aktiviranja klauzule u ugovoru o vjernosti. Naime, ako Mbappe i dalje bude igrač PSG-a 1. kolovoza klub će mu na račun isplatiti 60 milijuna eura zbog vjernosti. Suluda je to stavka, s obzirom na to da će Mbappe već sljedećeg dana, kada pokupi novac od klauzule za vjernost, moći otići u drugi klub.

Jasno je da Francuz želi nastaviti igrati u Europi. Njegov je odabir Real, no oni su se ovog ljeta već poprilično istrošili pojačavajući svoj vezni red.

Teren oko Mbappea, nakon što je završio na ledu, počeo je ispitivati i Chelsea. Njima je pak otegotna okolnost što ne igraju niti jedno europsko natjecanje zbog katastrofalnog plasmana prošle godine.