SJAJAN START U EUROPI

Dinamo razbio Astanu: Hat-trick Luke Ivanušeca, Modri slavili s visokih 4:0

Dinamo je pobijedio Astanu 4.0 u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka...

Nogometaši Dinama u prvoj su utakmici 2. pretkola Lige prvaka kao domaćini na stadionu u Maksimiru uvjerljivo sa 4-0 (3-0) svladali kazahstansku Astanu te tako praktički osigurali prolazak u 3. pretkolo, a samim time i igranje u skupini nekog od eurokupova ove jeseni.

Prvi gol postigao je Bruno Petković (35), potom je Luka Ivanušec (41, 43, 56) dodao još tri.

Dinamo je u potpunosti dominirao terenom protiv slabašnog suparnika iz središnje Azije. Tijekom prvih 20 minuta bila je to jalova nadmoć hrvatsog prvaka, ali potom je vratar Astane Josip Čondrić ostao na "streljani".

Čondrić dobro krenuo pa popio tri komada do poluvremena

Čondrić je uspio zaustaviti prva dva pokušaja Dinamovih igrača, u 20. minuti je uhvatio loptu nakon udarca Ristovskog s distance da bi u 24. minuti vršcima pristiju odbio pokušaj Petkovića koji se oslobodio dvojice čuvara i zatim zapucao s vrha kaznenog prostora.

Uslijedio je udarac iz kuta nakon kojega je Ristovski pucao glavom sa šest metara, no lopta se zaustavila na gredi. U 31. minuti po prvi je put pokušao i Ivanušec, njegov jak udarac sa 20-ak metara išao je u donji desni kut, ali Čondrić je opet bio na mjestu.

Ipak, u 35. minuti više nije bilo spasa za Astanu. Nakon što je glavni sudac Cuadra zaustavio igru jer se Šutalu u gužvi pred golom Astane izula kopačka uslijedilo je podbacivanje koje je osvojio Bulat i odmah uposlio Petkovića na rubu kaznenog prostora. Reprezentativni je napadač uputio jak udarac koji je na putu prema vratima pogodio u blok nekog od gostujućih igrača, lopta je promijenila smjer i postala neuhvatljiva za Čondrića.