NIŠTA OD JEDINICE

Što nakon poraza od Mađarske čeka Barakude? Puno teži put do medalje na Svjetskom prvenstvu

Hrvatska je izgubila od Mađarske u drugom kolu skupine C Svjetskog prvenstva.

U izravnom dvoboju za prvo mjesto skupine C Svjetskog vaterpolskog prvenstva Hrvatska je izgubila od Mađarske.

Jedan od klasika svjetskog vaterpola bio je dvoboj za prvu poziciju jer preostale dvije reprezentacije u grupi, Argentina i Japan, po kvaliteti i renomeu debelo su iza Barakuda i Mađara.

Budući da je format natjecanja na ovom Svjetskom prvenstvu isti kao i na svim velikim vaterpolskim natjecanjima već godinama unatrag, ovaj poraz naše reprezentacije i u konačnici drugo mjesto u skupini znači da će izabranici Ivice Tucka morati igrati osminu finala.

Tamo će ih čekati trećeplasirana reprezentacija skupine D u kojoj se nalaze Španjolska, Srbija, Crna Gora i Južna Afrika. Pratit ćemo što će se tamo događati, ali ako je suditi po odnosima u svjetskom vaterpolu proteklih godina (Španjolska je aktualni svjetski prvak), može se očekivati da će treće mjesto na koncu zauzeti poraženi u utakmici Srbija - Crna Gora, koja će se igrati u posljednjem kolu.

Da je Hrvatska pobijedila Mađarsku, osvojila bi prvo mjesto u skupini C, čime bi izborila izravni plasman u četvrtfinale i ujedno si priskrbila čak tri dana odmora prije tog četvrtfinalnog sraza. Ovako, ne samo da Barakude neće imati taj dragocjeni duži predah, nego će već u osmini finala na respektabilnog suparnika.

Nakon toga, slijedi četvrtfinale u kojem će pobjednika utakmice C2 (Hrvatska) - D3 (Srbija ili Crna Gora) čekati najbolja reprezentacija skupine B, a to će biti Italija.