U FINALU EUROLIGE

Hezonja nakon rušenja Barcelone: "Mi smo Real, još protiv Partizana pokazali smo nevjerojatnu mentalnu snagu"

Real Madrid je na završnom turniru u litavskom Kaunasu svladao Barcelonu sa 78-66 pa će u nedjelju (19 sati) igrati u finalu s Olympiacosom koji je sa 76-62 bio bolji od Monaca.

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja, koji je u petak navečer s Real Madridom izborio finale Eurolige, rekao je da niti u jednom trenutku nije sumnjao u polufinalni trijumf nad Barcelonom.

"Mi smo Real Madrid, uvijek vjerujemo i uvijek se borimo. Još tijekom četvrtfinalne serije s Partizanom pokazali smo nevjerojatnu mentalnu snagu, a ovdje smo došli spremni”, rekao je 28-godišnji Hezonja za Euroligu.

Real Madrid je na završnom turniru u litavskom Kaunasu svladao Barcelonu sa 78-66 pa će u nedjelju (19 sati) igrati u finalu s Olympiacosom koji je sa 76-62 bio bolji od Monaca.

“Bilo smo spremni za veliku borbu, jer smo svjesni koliko su dobri igrači Barcelone, ali u nedjelju nas čeka još teža utakmica”, izjavio je Hezonja koji je postigao 14 koševa uz devet skokova i dvije ukradene lopte.

Hezonja, koji je prošlo ljeto došao iz ruskog Uniks Kazanja u Real Madrid, nada se svom prvom naslovu prvaka Europe.

“Olympiacos je s razlogom bio prvi u ligaškom dijelu sezone. Ne znam tko je sada u favorit u finalu, to je za novinare, ali mi se trebamo spremiti još bolje, jer će ovo biti zahtjevniji protivnik”, zaključio je hrvatski reprezentativac.

Realu će to biti 20. finale Eurolige i Kupa prvaka, a Olympiacosu deveti. Španjolski klub je deset puta bio prvak Europe, a grčki triput.

Barcelonin krilni centar Nikola Mirotić preuzeo je na sebe odgovornost za polufinalni poraz.

"Čestitam Real Madridu, odigrao je odličnu utakmicu", rekao je 32-godišnji Crnogorac sa španjolskom putovnicom.

"Veliki dio odgovornosti za ovu utakmicu preuzimam na sebe jer nisam bio na razini koja se očekuje od mene. Nisam pomogao ekipi i osjećam se loše zbog toga. Ovo je doista teška večer", dodao je Mirotić.

Barcelona je i prošle sezone bila izgubila u polufinalu Final Foura od Real Madrida, na turniru igranom u Beogradu. Real Madrid je zatim u finalu poražen od Anadolu Efesa.