GUBE PRVU POZICIJU?

Nastavlja se Bayernov "Highway Tu-chel": Porazom kod Mainza dali veliku priliku Borussiji

Velikim preokretom u drugom dijelu utakmice, Mainz je savladao Bayern rezultatom 3:1.

Sjajna serija Mainza u Bundesligi se nastavlja, budući da su danas svoj niz utakmica bez poraza produžili na deset. No, najvećom pobjedom ove sezone, budući da su na svom terenu savladali Bayern, rezultatom 3:1.

Bio je to susret u kojem je prvak Njemačke došao do vrijednog vodstva u prvom dijelu, a držao ga je sve do 65. minute, kad je krenula rapsodija momčadi Boa Svenssona. Pogodak za Bayern bio je djelo Sadija Manea.

Bayern kiksao, prilika da Borussia preuzme tron

Preokret je krenuo u 65. minuti, kad je lošu reakciju Sommera iskoristio Ajorque, spremivši odbijanac. Samo osam minuta kasnije, Bayernova obrana je izigrana, a pogodak za 2:1 postigao je Leandro Barreiro

Konačnih 3:1 postavio je Aaron Martin u 79. minuti, udarcem s ruba kaznenog prostora, a još jednom ostaje dojam da je Sommer mogao bolje reagirati.

Bayern je tako ostao na 59 bodova te ih Borussia Dortmund, koja od 18 sati i 30 minuta kod kuće igra protiv Eintrachta, ima priliku preskočiti te preuzeti prvo mjesto.

Otkako ih je preuzeo Thomas Tuchel, Bayern je uvjerljivo ispao iz Lige prvaka od Manchester Cityja, a u Bundesligi su od 12 mogućih bodova osvojili sedam.