ŠTO LI ĆE TO BITI, UH...

A sada - blockbuster: Manchester City izbacio Bayern i izborio polufinale Lige prvaka protiv Real Madrida!

Bayern i Manchester City remizirali su u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka.

Uzvratna utakmica četvrtfinala Lige prvaka između Bayerna i Manchester Cityja završila je rezultatom 1:1 što znači da je engleski sastav s ukupnih 1:4 prošao u polufinale. Tamo će igrati protiv aktualnog prvaka Europe, Real Madrida, koji je u četvrtfinalu dvjema pobjedama eliminirao Chelsea.

Treću godinu uzastopce i četvrti put ukupno, City se plasirao u polufinale Lige prvaka. Građani su u dosadašnja tri polufinala, samo jednom došli i do finala, 2021. kada su u završnom susretu izgubili od Chelsea.

Nakon uvjerljivih 3:0 iz prve utakmice, engleski prvak je u uzvratu odigrao 1:1 što je bilo dovoljno za siguran prolaz u polufinale.

Stanišić u finišu ušao za Bayern

City je poveo u 58. minuti golom Norvežanina Erlinga Haalanda koji je u 38. minuti promašio jedanaesterac, a izjednačio je Joshua Kimmich u 82. minuti iz kaznenog udarca.

Za Bayern je od 77. minute zaigrao hrvatski reprezentativac Josip Stanišić.

Samo četiri kluba u povijesti Lige prvaka uspjela su nadoknaditi razliku od tri ili više golova u nokaut fazi Lige prvaka, no Bayern se nije uspio upisati u to društvo.

Kao što se i očekivalo, Bayern je krenuo otvoreno i napadački, no prvu veliku priliku vidjeli smo tek u 17. minuti. City je izgubio loptu na sredini terena nakon čega je krenula kontra domaćina. Musiala je sjajno uposlio Sanea, koji je pobjegao obrani Cityja, izašao malo iskosa ispred Edersona, ali je pucao pored gola.

Samo minutu kasnije Upamecano je kao posljednji igrač obrane srušio Haalanda, a francuski sudac Clement Turpin pokazao crveni karton tragičaru prve utakmice. Bayernova stopera spasilo je zaleđe norveškog napadača.

U 35. minuti gosti su dobili kazneni udarac. Gundogan je pucao, Upamencano igrao rukom, a Turpin pokazao na bijelu točku. Jedanaesterac je izveo Haaland, ali je pucao preko gola.

U završnici prvog dijela Bayern je imao još jednu priliku, ali Musiala i Coman nisu najbolje reagirali.

Bavarci su nastavili s dominacijom i u nastavku, no nikako nisu uspjevali ozbiljnije ugroziti suparnika.

City je u 55. minuti imao izglednu kontru, no Haaland je mlako pucao. Dvije minute kasnije Coman je imao sjajnu priliku za vodstvo, ali je Ederson odlično obranio nakon čega je uslijedila gostujuća kontra. Završni korak napravio je sjajni norveški napadač koji je "slomio" Upamencana i zabio pod prečku za 1:0. Bio je to 48. Haalandov gol ove sezone u 41 susretu u svim natjecanjima.

Bavarci su u 76. minuti napokon uspjeli svladati brazilskog vratara, no radost je kratko trajala jer je pogodak 17-godišnjeg Mathysa Tela poništen zbog zaleđa. U 82. minuti Bayern je ipak uspio zabiti. Neuvjerljivi francuski sudac je dosudio kazneni udarac nakon što je Akanji igrao rukom, a Joshua Kimmich je bio siguran za 1:1.

Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić dobio je priliku u završnici susreta. Ušao je u u igru u 77. minuti umjesto Benjamina Pavarda. Otkako je Thomas Tuchel preuzeo Bayern, hrvatski reprezentativac je osuđen na mrvice.

U samoj završnici utakmice Tuchel je preselio na tribine nakon što mu je sudac pokazao crveni karton zbog stalnih prigovora.