VEĆ OVO LJETO

Dominik Livaković na odlasku iz Dinama? Španjolski mediji otkrili tko ga želi dovesti

Livakoviću, čija cijena iznosi 14 milijuna eura prema internetskoj stranici Transfermarkt, ugovor s Dinamom istječe 30. lipnja 2024.

Španjolski nogometni prvoligaš Villarreal zainteresiran je za dovođenje vratara hrvatske reprezentacije Dominika Livakovića (28) iz zagrebačkog Dinama, izvijestile su u četvrtak španjolske novine AS.

"Livaković je prva opcija za pojačanje među vratnicama. Klub se već priprema za tu potencijalnu operaciju, koja bi mogla uslijediti naljeto, no svjestan je da će biti teško odraditi transfer", izvijestio je taj dnevnik ne navodeći izvor informacije.

Villarreal, koji zauzima šesto mjesto u španjolskom prvenstvu, u siječnju je prodao vratara Geronima Rullija (30) u Ajax, pa traži novog čuvara mreže. Prvi vratar mu je trenutačno iskusni Pepe Reina (40), veteran španjolske reprezentacije, a u pričuvi ima iz podmlatka Jorgensena i Ikera Alvareza.

"Villarreal smatra Livakovića garancijom sigurnosti na vratima", navodi AS.

Livakoviću, čija cijena iznosi 14 milijuna eura prema internetskoj stranici Transfermarkt, ugovor s Dinamom istječe 30. lipnja 2024.

Hrvatski prvak Dinamo, unutar kojeg se vodi neizvjesna borba za upravljanje klubom, prodao je u posljednja dva mjeseca dvojicu važnih igrača, Mislava Oršića i kapetana Arijana Ademija. Odlazak Livakovića, koji se u prosincu iskazao na Svjetskom prvenstvu, gdje je s Hrvatskom osvojio brončanu medalju, dodatno bi Modrima umanjio izglede za ulazak u Ligu prvaka iduće sezone.

Livaković bi postao prvi hrvatski nogometaš u sto godina dugoj povijesti Villarreala, kluba iz jugoistočnog grada Vila-real, u kojem živi 50.000 stanovnika.

Glasnogovornik Villarreala u četvrtak je odgovorio za Hinu da nema komentara. Marcos Senna, Villarrealov direktor za odnose s institucijama, nije odgovorio na upit.


"No informacija je sigurno točna", kaže Victor Franch, novinar konkurentskog španjolskog lista Marca.

"Znam da su ove zime već bili pitali za Livakovića kada je otišao Rulli. Ovo ljeto pokušat će ga dovesti, no transfer će ovisiti o njegovoj cijeni i europskom natjecanju u kojem će Villarreal nastupati", dodaje.


Villarreal je furiozno otvorio sezonu, prilikom čega je u pretkolu Konferencijske lige s ukupno 6:2 u dvije utakmice izbacio Hajduk. No kasnije je uslijedio pad i odlazak trenera Unaija Emerija u studenom u Aston Villu te dolazak Quiquea Setiena na klupu. Setien je tijekom 2020. godine vodio Barcelonu pa bio bez kluba.

Villarreal je bio glavni favorit za osvajanje Konferencijske lige, ali je prije dva tjedna razočaravajuće ispao u osmini finala od Anderlechta.

Šesta pozicija u prvenstvu vodi ga iduće sezone u Europsku ligu jer sedam bodova zaostaje za četvrtim mjestom, koje vodi u Ligu prvaka, a koje drži Real Sociedad.

Dinamo, s Livakovićem među vratnicama, igrao je protiv Villarreala u četvrtfinalu Europske lige u travnju 2021. Španjolski klub prošao je dalje pobjedama od 1:0 i 2:1 a na kraju je i osvojio to natjecanje.