NASTAVAK USKORO SLIJEDI

Dinamo odbio ponudu za Mislava Oršića, sada su Englezi na potezu

Dinamo je odbio prvu ponudu iz Southamptona za Mislava Oršića.

Hrvatski brončani reprezentativac Mislav Oršić je pred odlaskom u englesku Premier ligu. Tu su vijest prenijeli gotovo svi hrvatski i engleski mediji, a brzo je otkriveno da se radi o posljednjoj momčadi tablice, Southamptonu.

Dinamu je na stol stigla ponuda u visini od 6 do 8 milijuna eura plus bonusi, a navodno pregovori koji su potrajali do kasnih večernjih sati nisu urodili plodom. U Maksimiru su odbili ponudu engleskog kluba i sada se čeka nova, poboljšana ponuda.

Do tada je sve na čekanju, a prošle zime Oršić je bio jako blizu odlaska u engleski Burnley, ali odlučio je ostati na Maksimiru i pomoći svom klubu u borbi za naslov prvaka. Ipak javna je tajna da se dogovorio s Dinamom sljedeće – dođe li ponuda koja se njemu sviđa, klub neće raditi probleme i pustit će ga.

Oršić je pod radar engleske javnosti dospio sjajnim igrama na europskoj sceni, posebno je impresivan bio u susretu Europske lige protiv Tottenhama kojeg je izbacio svojim hat-trickom, a zabijao je još i West Hamu i Chelseaju.

Dakako, ne treba ni zanemariti dobre igre na Svjetskom prvenstvu u Katru, a naročito valja istaknuti pogodak u borbi za broncu.

Transfermarkt cijeni Oršića na deset milijuna eura, ali teško je očekivati da će Dinamo dobiti takvu ponudu, ipak je već 30 godina na leđima hrvatskog nogometaša.