PROBLEMI ZA UPRAVU

Modrić i šest realovaca mogu napustiti klub na kraju sezone: Jedna zvijezda zadaje glavobolju Perezu

Sedmorici igrača Real Madrida na kraju aktualne sezone istječe ugovor.

Trofejna godina bliži se svojem kraju, ali čelnici Real Madrida s velikim nestrpljenjem iščekuju novu godinu, u kojoj će se ponovno boriti za osvajanje La Lige i Lige prvaka, ali i s jednim velikim problemom na leđima.

Od prvog dana 2023. godine čak sedam nogometaša Kraljevskoga kluba može slobodno pregovarati s drugim klubovima jer im na kraju aktualne sezone istječu ugovori, a među njima su i tri ponajveće zvijezde momčadi.

Karim Benzema, osvajač Zlatne lopte, ima ugovor s madridskim klubom do ljeta 2023. godine. Svi očekuju kako će potpisati novi ugovor i ostati na Santiago Bernabeuu, ali još uvijek ništa nije službeno potpisano, zbog čega raste zabrinutost kod pojedinih navijača.

Krajem prošle sezone Luka Modrić je potpisao novi, jednogodišnji ugovor s Realom po istim uvjetima. Iako je ove jeseni napunio 37 godina, njegovi potezi na terenu i dalje izazivaju divljenje navijača, piše Mundo Deportivo.

Teško je nabrojati na kojim je sve stadionima zaradio ovacije navijača, a njegovo produženje suradnje s Realom ne bi trebalo biti upitno. Ipak, vjerojatno će dobiti samo jednogodišnji ugovor.

Modrićev kolega u središnjem redu, Toni Kroos, izaziva najveću glavobolju čelnicima Kraljevskoga kluba. Tek su mu 32 godine, savršenog je fizičkog stanja, ali ozbiljno razmišlja o odlasku u mirovinu.

Marco Asensio rado će pak saslušati ponude drugih klubova, svjestan je kako u Realu nema puno opcija. Ili će se pomiriti s ulogom zamjene ili će potražiti klub u kojem će dobiti veću minutažu.

Daniel Ceballos, veznjak iz Seville, ima ugovor do kraja ove sezone, ali njegova je budućnost na Santiago Bernabeuu poprilično neizgledna. Puno će toga reći nastavak sezone.

Nacho Fernandez je Realovo dijete, uskoro će proslaviti deset godina u prvoj momčadi, ali ni njegova budućnost nije posve sigurna.

Zato je Mariano Diaz sigurno na izlaznim vratima kluba. Madriđani mu ne žele ponuditi novi ugovor, tako da je rastanak neizbježan. Samo je pitanje kada će se dogoditi, na zimu ili ljeto.