HRVATSKA - MAROKO

Vatreni idu po broncu na Svjetskom prvenstvu

Hrvatska i Maroko borit će se za broncu na Svjetskom prvenstvu u Katru.

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će protiv Maroka utakmicu za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Katru, ove subote s početkom u 16:00.

Kao poraženi polufinalisti, Vatreni i Marokanci borit će se za brončanu medalju na ovoj svjetskoj smotri. Izabranici Zlatka Dalića u polufinalu su izgubili od Argentine, dok je od Maroka bolja bila Francuska.

Za našu reprezentaciju je utakmica s Marokom prilika da osvoje već treću medalju na svjetskim prvenstvima. Poslije bronce sa SP-a 1998. i srebra osvojenog na SP-u 2018., sada bi opet u Hrvatsku mogla sletjeli medalja brončanog sjaja.

Jedno je sigurno, kako god završilo - Vatrenima će opet biti priređen spektakularni doček, prvo na Trgu bana Jelačića u nedjelju, a zatim i u ostalim gradovima gdje to bude moguće (s obzirom na obveze koje naši reprezentativci imaju u svojim klubovima).

Naravno, koliko god je i sami plasman u polufinale fenomenalan rezultat, toliko bi kudikamo ljepše bilo da se Luka ModrićIvan Perišić i ostali vrate u Hrvatsku s broncom oko vrata.

Neće im biti nimalo lako jer Maroko se kroz cijeli turnir dizao, ostavio je odličan dojam protiv Francuske unatoč porazu i bit će silno nabrijan. Oni su na ovom Svjetskom prvenstvu postali prva afrička reprezentacija koja je izborila plasman u polufinale svjetske smotre, a sad kada ih samo 90 (ili možda 120) minuta dijeli od povijesne medalje, nema sumnje da će "ginuti" u okršaju s Vatrenima za broncu. 

Hrvatska i Maroko već su odmjerili snage na ovom Svjetskom prvenstvu, u prvom kolu skupine F bilo je 0:0. Bila je to tvrda utakmica, poslije koje je ostao dojam da je objema reprezentacijama najvažnije bilo ne izgubiti odnosno ne otvoriti turnir porazom.

Sada će to biti druga priča, u nekom trenutku će jedni i drugi morati krenuti va banque. Doduše, nije isključeno niti da sve ode do jedanaesteraca na koje su u Katru Vatreni izbacili Japan i Brazil, a Maroko Španjolsku.

Što se tiče sastava, sigurno je da će i Daliću i Walidu Regraguiju momčad krojiti liječnička služba. Problema s ozljedama ima i Hrvatska i Maroko pa će posljednja dva treninga, u četvrtak i petak, reći puno više o stanju u redovima obaju reprezentacija.